Издвајамо Србија

ХАОС У СКУПШТИНИ! ОБРАДОВИЋ оптужио СРС да су у дилу са ВУЧИЋЕМ, ШАРОВИЋ му жестоко узвратио (ВИДЕО)

У претходној полемици, Бошко Обрадовић оптужио је радикале да нападају Двери у договору са Александром Вучићем, а заменик шефа посланичке групе СРС Немања Шаровић каже да је Обрадовић довео “усташу” у парламент.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– “Како то СРС заборави Александра Вучића увек када треба опозиционо да наступи, а сети се нас других из опозиције. Нападати опозицију, то може да ради неко ко је само у договору са Александром Вучићем и СНС. Нема другог образложења – рекао је Обрадовић.

Он је истакао да Двери никада нису нападале СРС, али да зато радикали нападају “ничим изазвани”.

– “Ничим изазвани, изузев договора са Вучићем, треба напасти Двери зато што су претња режиму као што се уосталом види у скупштини, где представљамо озбиљну опозицију СНС – прокоментарисао је Обрадовић.

Шаровић је Обрадовићу одговорио да има проблем са истином и да када му неко “саспе истину у очи” он виче ““Упомоћ””, поручивши му да није “света крава, па да не може да му се каже истина”.

– “Ја сам рекао да сте довели усташу (Иван) Пернара у Народну скупштину. Ви, уместо то да одговорите, ви причате о некаквом договору радикала са Вучићем. А ко је то био жешћи противник режима Александра Вучића? Ми, радикали које хапсе, рекао је Шаровић.

Он је Обрадовића подсетио да су Двери као ванпарлемнтарна опозиција ишле да Вучићу представе свој план обнове Србије после поплава.

– “Па кога ви заваравате…ајде да се вратимо на суштину. Да ли сте ви довели усташу Пернара у Народну скупштину? Да ли сте ви на тај начин осрамотили целу скупштину. Довели сте човека који каже: они који су протерали Србе из Крајине тијеком Олује су саме српске вође, својим распиривањем страха од усташа – рекао је Шаровић и наставио: ““Дакле, кривци за нестанак Срба из Крајине нису Хрвати, нити вођство тадашње Хрватске. Срби у Олуји побегли од страха, имагирнарног страха од усташа”.

Обрадовић му је одговорио да Двери сарађују са Живим зидом у Хрватској, наводећи да је реч о аутентичној политичкој опцији, антиглобалистичкој, која критикује НАТО и ЕУ и која, каже, има много веће разумевање за српска питања него “Шешељ и његов лични пријатељ Анте Готовина”.

– “Дакле, пре него баците камен, размислите с којим сте се ви хрватским политичарима дружили и састајали и да нису то можда праве усташе, поручио је Обрадовић Шаровићу.

Посланик радикала је узвратио Обрадовићу да се Шешељ са Готовином никада није дружио, није се са њим састајао, нити сарађивао.

– “Он је 12 година робијао у Хашком трибуналу због своје политике, идеологије, рекао је Шаровић.

Довођење Пернара у скупштину коментарисао је и шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић, али је пре тога питао Обрадовића који проблем има са СНС.

– “За разлику од вас, ми не сарађујемо са људима који су давали изјаве попут Пернара. Ваше је право да се хвалите да вам је политички савезник. Супер, немам ништа против, али немојте баш да нас трпате у исти кош са њим, рекао је Мартиновић.

Скупштина Србије наставила је данас расправу о амандманима на два закона који се односе на борбу против организованог криминала и корупције, након цега се очекује гласање о свим тачкама дневног реда, међу којима је и Предлог закона о спречавању насиља у породици.

 

Извор: Телепромтер/ Ослобођење