Издвајамо Свет

МАРИН ЛЕ ПЕН ДОБРО ПРОДРМАЛА ЕУ: Европу су дестабилизовали ЕУ и САД, јер Путин неће да игра по Обамином диктату!

Лидерка француске партије Национални фронт Марин ле Пен је у интервјуу за Би-Би-Си изразила мишљење да Европа не треба да се плаши политике Кремља.

Нема никаквог разлога за страх. Ми имамо пријатеље у Русији и дугогодишње односе који се историјски заснивају на пријатељству – рекла је Ле Пенова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је додала да је Русија европска земља са којом је паметније разговарати и закључивати споразуме о сарадњи, као и трговинске споразуме. Према речима француске политичарке, у овом тренутку нема никаквих разлога за “окретање према САД, занемаривање Русије и живљење са њом у хладном рату“.

Она је тако дала на знање да је присталица вишеполарног света и равнотеже у односима са свим земљама. Осим тога, Ле Пенова је високо оценила акције руског председника Владимира Путина, који штити интересе своје земље и њен идентитет.

– Они који данас заиста дестабилизују Европу и њене суседе су ЕУ и САД, које су се последње време понашале веома агресивно према Русији. Зашто се то дешавало? Јер се модел који заговара Владимир Путин кардинално разликује од оног на ком инсистира Обама – рекла је она. Француска политичарка је навела да је такав модел добар и применљив и на Француску.

 

Извор: rs.sputniknews.com