Издвајамо Србија

МРКОЊИЋ РАЗБЕСНЕО ВУЧИЋА: Ево како га је уништио изјавом где ће потрошити 5.000 динара…

Почасни председник СПС каже да му 5.000 динара које је Влада Србије поделила најстаријим грађанима не значе много и да ће те паре потрошити на кондоме.

Пензионерима у Србији јуче је легло 5.000 динара једнократне помоћи Владе Србије, а Милутин Мркоњић, почасни председник СПС, такође пензионер, каже да ће поменуту суму да потроши на куповину кондома.

Док просечан пензионер трчи да од тих око 40 евра купи нешто за фрижидер или плати неки рачун, питали смо наше политичаре који су у пензији на шта ће они потрошити поменуту суму новца.

На питање да ли се опарио, те шта ће са 5.000 динара, Мркоњић нас је својим одговором оставио у шоку.

– Купићу куртоне – испалио је ко из топа Мркоњић и одмах додао:

– Што? Мислите да ми не требају?

Пошто смо објаснили „да у то не улазимо“, овај социјалиста рекао је да му поменута помоћ значи, али не толико јер је његова пензија довољно велика.
– Моја пензија је велика, за 55 година стажа и 10 одликовања, имам их више од чланова Владе и Томе (Томислава Николића) заједно, лепо сам зарадио. Али треба да имам и већу пензију – каже Мркоњић.

Момо Чолаковић, посланик ПУПС, каже да је захвалан Влади на издашној помоћи за пензионере.

– Захваљујем што су одвојили толике паре. Ја ћу моје повећање дати Фонду солидарности Удружења пензионера Новог Сада, тако сам одлучио – каже Чолаковић, док његов колега из посланичког клуба Константин Арсеновић признаје да са поменутим додатком ништа није планирао.

– Није ми судбоносно, некоме ће и то да значи, добро ће му доћи. Моја пензија је солидна, мада пара никад доста – каже Арсеновић.

Драгољуб Мићуновић

НИСУ СМЕЛИ НИ ДА НАМ ЈЕ СМАЊУЈУ

Посланик ДС Драгољуб Мићуновић није хтео да каже на шта ће потрошити паре, али је истакао да је остало кључно питање – да ли је било уставно смањивати пензије.

– Није лепо да ја о томе говорим јер има људи којима и то нешто значи. Али ако је дошло дотле да некоме и 5.000 нешто значи, то је знак да је у великој оскудици. Оно што је кључно јесте то да ли је било уставно смањивати пензије. Колико ја разумем појам пензије, Влада не може тако самовољно располагати – наводи Мићуновић.

 

Извор: Курир

Loading...
Loading...