Издвајамо Свет

НОВИ ПРОМАШАЈ ЛОКИД МАРТИНА: Процурео понос америчке морнарице! (ВИДЕО)

Последњи у низу пехова који је доживео УСС Монтгомери, у ова два месеца од када је поринут, задесио га је пре неколико дана на проласку кроз Панамски мореуз ка матичној луци Сан Дијего.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овом најновијем ратном броду америчке морнарице, класе Индипендент ЛЦС-8, вредном 360 милиона долара – напукао је труп.

Рупа дуга око 45 цм и на око три метра изнад линије газа брода настала је када је брод ударио у бетонски зид канала. У брод, како тврде надлежни у морнарици, није продрла вода нити је била угрожена његова стабилност.

Оштећење није такво да је била неопходна поправка, већ је брод наставио ка матичној луци.

До инцидента је дошло док је бродом управљао панамски пилот.

Овај малерозни брод, уведен у наоружање у септембру ове године, доживео је пре само недељу дана исту хаварију – пуцање трупа када га је ударио реморкер који га је одвлачио са путање урагана.

Тада је дошло до мањег продора воде у труп.

Да са овим бродом УСС Монтгомери, а и његовим дизајном, није све у реду, било је видљиво само пар дана по поринућу када је морска вода продрла у хидраулични систем за хлађење, а потом је дошло и до квара гасне турбине на мотору.

Инциденти на ЛЦС бродовима довели су, после поринућа само четири од предвиђених тридесетак бродова, до ревизије програма ЛЦС бродова, односно до ревизије њиховог распоређивања у иностранству у ванредним ситуацијама.

За сада ће ови бродови патролирати само по приобаљу САД-а.

Ова одлука донета је само две недеље нако што је морнарица саопштила да је открила кварове на два брода УСС Фридом (ЛЦС 1) и УСС Коронадо (ЛЦС 4), а за њим су уследили механички кварови на УСС Форт Ворт (ЛЦС 8) и УСС Милвоки (ЛЦС 5).

Као што се из снимка може видети, произвођач брода је Локид Мартин.

https://youtu.be/rnwm7kVvRjQ

У исто време, најновији брод руске морнарице, након тестов плови према обалама Сирије, где ће се укључити у ратна дејства.

Извор: CNN, Новости