Издвајамо Србија

ПОВРЕДИО СЕ НА РАДНОМ МЕСТУ, а газда „средио“ инспекторски извештај!

Дејан Јанковић, који је повредио кичму на послу, тврди да је газда фирме у којој је радио у кафани „средио“ извештај са инспектором рада!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нова борба је раније писала о случају Дејана Јанковића из Београда, који је озбиљно повредио кичму током обављања свакодневних радних обавеза на фарми пилића „Пиле пром Ћирковић“ у Ваљеву, што је потврдио својом дијагнозом и специјалиста неурохирургије.

Тада је његов газда, Владимир Ћирковић, покушао да му поштом уручи отказ у два наврата, што је Јанковић одбио да потпише. Месец дана након тих дешавања, тешко повређени радник добио је одговор од Инспекције рада, у виду извештаја, након кога је остао у шоку.

„Када сам се мало смирио прочитао сам га неколико пута и прво што сам помислио јесте да је тај извештај састављен негде у кафани“, истиче Јанковић за Нову борбу и додаје да му је газда фарме на којој је радио посало поруку у којој је написао да повређеном раднику фирма не дугује ништа од пара и да му је све исплатио, а Јанковић за наш портал тврди да је то гнусна лаж.

„Он је рекао инспектору да ме је звао путем поште да се вратим на посао што је још једна лаж, а ја сам јавио инспектору и уједно сам писао и Министарству рада да ми је послодавац одузео службени телефон и да је променио браву на просторији где сам боравио на фарми“, са неверицом нам говори Јанковић.

У инспекторском извештају се наводи да Јанковић није радио прековремено, а радник са тешком повредом кичме тврди да је инспектор ту информацију добио од послодавца, те да поседује снимак од колегинице из рачуноводства у коме и она говори да се на тој фарми ради четири дана по 12 часова дневно.

„Ја сам спавао на фарми и радио сам сваку смену. Додатно сам ноћу буђен због аларма, тако да је мени смена трајала 18 сати, а у уговору стоји недељно 40 сати недељно“, казао је Јанковић уз опаску да је он недељну норму радних сати одрађивао за буквално два дана.

Наш саговорник тврди да се жалио и код Српске Напредне Странке, те да му је једна правница тамо рекла да није требао да се ослања на инспекцију, већ да је требао да тужи послодавца.

„Па зар је то власт и одакле да га тужим када немам пара за основне животне потребе?“, речи су Дејана Јанковића који тврди да не може да верује у каквој неуређеној земљи живимо.

Извор:Нова борба