Издвајамо Србија

СОЊА БИСЕРКО НАПЛАТИЛА ПЉУВАЊЕ СРБИЈЕ: Од Европе и САД за две године добила 669.682 евра!

Директорка Хелсиншког одбора Соња Бисерко, која је пред Међународним судом правде у Хагу сведочила у корист Хрватске у тужби за геноцид против Србије, за последње две године добила је од западних фондова и амбасада фантастичних 669.682 евра, пише Информер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подаци и документација до које је дошао Информер показују да је Бисерковој у периоду од јануара 2014. до октобра 2016. године на име донација са Запада уплаћено чак 516.366 евра и 169.721 долар.

Највећи донатори њене невладине организације, која у свакој прилици пљује по Србији и Србима јесу немачке амбасаде у Београду и Вашингтону (!?!), као и Европска комисија и Стејт департмент!

Врх леденог брега
Тако је Европска комисија у децембру 2014. године Бисерковој у једној транши уплатила чак 105.824 евра. Новац за Хелсиншки одбор нису жалили ни америчка фондација НЕД, шведска НВО Сивил рајтс дифендерс, али и незаобилазни финансијер обојених револуција и крвавих ратова по свету Џорџ Сорош, пише исти лист.

На списку „добротвора“ налазе се и Министарство спољних послова Холандије и немачка фондација „Роберт Бош“.

Соња Бисерко није желела да коментарише ове податке. На другој страни, аналитичар Бранко Радун сматра да су ове уплате само врх леденог брега и да је новац који је Хелсиншки одбор добио много већи.

– Ово су само видљиви подаци, а где су „донације испод жита“?! Запад не финансира Бисеркову јер им се свиђа већ зато што обавља задатке. Као њихов комесар за препарирање свести грађана Бисеркова треба да нас убеди у геноцид у Сребреници, као и да смо само ми Срби криви за Косово како би тако НАТО оправдао агресију 1999. године – истиче Радун.

Миодраг Линта, шеф Савеза Срба из региона, каже да је главни задатак Бисеркове приказати Србе као агресоре.

– Финансијери Хелсиншког одбора инсистирају на поруци да су Хрвати и Бошњаци водили одбрамбене ратове и били жртве српских агресора и злочинаца. То доказује да један део европске и светске међународне заједнице намерно изазива нетрпељивост међу народима у нашем региону – подвлачи Линта.

Страни интереси
Директор „Веритаса“ Саво Штрбац нема дилеме да се иза сваке стране уплате крију нечији интереси.

– Ако је Хелсиншки одбор добио све ово, заиста је реч о огромним цифрама. Ми смо само једном добили новац од Американаца, али им је убрзо засметало то што се на нашем сајту налази мапа Републике Српске Крајине. Пошто нисмо хтели да „ублажимо“ границе РСК, више нам никад нису дали паре. Дакле, јасно је да се иза тих финансијских ствари крије политика – закључује Штрбац.

Извор: Информер