Издвајамо Свет

ТРАМП ДАО ДРЖАВНУ КАСУ У СИГУРНЕ РУКЕ: Милионер банкар Стивен Манухин нов секретар финансија(ВИДЕО)

ЊУЈОРК, 30. новембра (Тањуг) – Новоизабрани председник САД Доналд Трамп изабрао је милионера и некадашњег банкара Голдман Сакса Стивена Манухина нучина за секретара за финансије у новој администрацији, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, Трамп је именовао милионера Вилбура Роса, познатог по спашавању пропалих фирми за секретара за трговину, док је жестоку критичарку здравствене политике Барака Обаме и оснивачицу консалтинг компаније за здравствену политику Симу Верму именовао за шефа Центра за здравствену негу и сервис за болничарске услуге.

Стивен Манухин се обогатио током 17 фантастичних година у „Голдман Саксу“, пре него што је 2002. године основао сопствени фонд, а био је и главни финансијер Трампове председничке кампање.

Сима Верма ће предводити Центар за медицинску негу и болничарску службу, који је део Службе за здравство и људска права и која ће надгледати владин здравствени програм за сиромашне и старије и осигуравати стандарде, а позната је као жесток критичар Обамине здравствене политике. Трамп је током кампање најављивао да ће заменити Обамин здравствени програм планом да државама омогући више контроле над пружањем здравствене помоћи.

Аналитичари кажу да Трамп у своју администрацију бира углавном људе који су верни његовој политици и некадашње чланове владе за највише саветнике. Међутим, јавност највише копка то што новоизабрани председник још није одлучио ко ће бити најзначајнији човек у његовом кабинету – државни секретар.

Трамп се у уторак увече састао са својим ривалом на унутарстраначким изборима за председничког кандидата Митом Ромнијем у Француском ресторану.

„Он наставља да шаље поруку инклузије, уједињења људи“, нахвалио је Ромни новинарима Трампа.

Новоизабрани шеф Беле куће досад се састао са око 70 лљуди, а засад су, изим потпредседника Мајкла Пенса, ког је Трамп одмах изабрао за ту функцију и заједно с њим насупао у кампањи, изабрани Елен Чао за секретара саобраћаја, Том Прајс за секретара за здравство, Џеф Сешнс за секретара правосуђа и Мајкл Флин за председничког саветника за националну безбедност.

Извор:Танјуг