Издвајамо Србија

ЧЕДА ХВАЛИ ПРЕМИЈЕРА: Вучићева одлучност доноси добре резултате!

Поводом предлога буџета за наредну годину о ком ће Скупштина Србије расправљати у понедељак, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић имао је само речи хвале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер ЛДП-а Чедомир Jовановић изjавио jе да jе онаj коjи данас долази у Скупштину „да би водио рат са Aлександром Вучићем“ по питању економиjе и буџета унапред осуђен на неуспех, jер добри резултати „остаjу у сенци бесмислица и глупости“.

Јовановић оцењуjе да то свакако нису теме по коjима се треба упуштати у дебату са премиjером, али, истиче, свакако jесу неке друге, попут европских интеграциjа земље.

Kад jе реч о економиjи и државноj каси, он jе истакао да jе економска ситуациjа директна последица одлучности Вучића да земљу економски мења и истиче да од предложеног буџета за наредну годину корист неће имати само премиjер, већ читаво друштво.

Према његовим речима, нико не може да спори отварање фабрика и долазак инвестициjа, да jе успех сваки нови запослени, раст извоза…

Jовановић jе, у обраћању новинарима у парламенту, указао и да jе добро што jе кренуло смањење jавног дуга, али jе упозорио да то мора да иде брже, те да jе то последица неодговорне политике задуживања.

Oн jе рекао и да jе дефицит од 1,7 одсто добар, а да jе предложени буџет обухватио заиста све трошкове земље, те да – што се тиче закаснелог доласка Предлога у парламент – треба мењати закон коjи би то онемогућио.

Лидер ЛДП-а jе стога рекао да су они коjи долазе у парламент да „ратуjу“ са Вучићем унапред осуђени на неуспех, али да постоjе друге теме око коjих са њим треба да се води расправа.

„Постоjе друге теме, по коjима ми треба да се сукобимо са њим… Шта jе, на пример, са европском ориjентациjом земље, зашто клацкамо између Mоскве и Брисела, каква jе преспектива друштва коjе jе толико подељено као што смо подељени ми и ко ће те поделе да превазилази и решава“, закључио jе Jовановић.

Извор: Танјуг