Издвајамо Србија

ДА ЛИ ЋЕ ОВО РАСВЕТЛИТИ СЛУЧАЈ „ГАРДИСТИ“: Након 12 година испливао КЉУЧНИ детаљ!

Комисија је у последњих неколико дана разјаснила да су војници на редовном одслужењу рока убијени, што је потврђено и 3Д техником форензичке анализе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У истрази која се води због убиства гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића у кругу тајног војног објекта „Караш“ на Топчидеру после 12 година дошло се до сазнања да је постојао сведок ликвидације!

Комисија је у последњих неколико дана разјаснила да су војници на редовном одслужењу рока убијени, што је потврђено и 3Д техником форензичке анализе.

Како пише Српски телеграф, утврђено је да је тог 5. октобра 2004. испред касарне виђен пикап.

– Ова комисија је доста озбиљније приступила случају да би се коначно утврдило ко је убио двојицу младића и због чега. Прегледани су снимци сигурносних камера с околних цивилних објеката, а дошло се и до изјава које су поједини очевици дали на саслушању – прича извор из истраге.

Према његовим речима, на снимцима се види пикап који великом брзином долази до касарне неколико минута пре двоструког убиства.

– Возило се удаљило врло брзо после злочина. Претпоставља се да је возач видео ликвидацију и да његов исказ може бити од велике користи у расветљавању случаја „гардисти“.

Он је тај који сигурно зна шта се тачно догодило на Топчидеру. Неколико сведока запамтило је и прва три броја с регистраских таблица, а такође су се сложили и око боје пикапа. Нико пуних 12 година није се бавио тим возилом , из њима познатих разлога, иако може да буде од велике користи.

Како додаје, због свега тога постоји сумња да је неко ометао истрагу и намерно наводио на погрешну страну.

– За сада је утврђено да је пет особа учествовало у опструкцији, али се њихова имена неће откривати док се истрага не приведе крају – каже извор.

Адвокат породице убијених Предраг Савић каже да се за последњих пет дана више урадило него за последњих 12 година.

– До сада су на случају радили чиновници и приучени радници, сада раде професионалци. Ми као заступници породице имамо пуно поверење у рад комисије и излазићемо само са званичним информацијама. Само могу да кажем да је срамотно то што појединци зарад политичке представе представљају позив у предистражном поступку као хапшење – објашњава Савић.

Извор:Србија Данас/Српски телеграф