Свет

ЏОН КЕРИ ИСПЉУВАО СРБЕ: Скандалозна изјава државног секретара САД!

Одлазећи државни секретар САД Џон Кери поручио је да је НАТО агресија на Србију 1999.године, баш као и бомбардовање положаја Војске РС током рата у Босни, зауставило ратове на Балкану! Кери је у Бриселу изјавио да су „НАТО и његови принципи довели до краја ратова на Балкану“. С обзиром да је Северноатлантска алијанса на овим просторима деловала само током два сукоба на Косову и у Босни, и то оба пута убијајући Србе, јасно је да је Кери овако похвалио НАТО агресију на наш народ!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Остајемо посвећени НАТО принципима. Не могу да опишем до ког нивоа сам сигуран да су обе велике партије у САД посвећене НАТО и његовим принципима, јер су НАТО и његови принципи окончали ратове на Балкану, показали солидарност после 11. септембра и поделили терет у Авганистану и у борби против тероризма – рекао је Кери у Бриселу, на састанку са министрима спољних послова држава чланица НАТО.

Истовремено, шеф НАТО Јенс Столтенберг је подвукао да наводно „постоји повећано присуство Русије на Западном Балкану.

– Нема сукоба са Русијом, али верујемо у право суверених нација да одлучују о свом путу и будућности. Нећемо одговорити на руску пропаганду пропагандом, већ отвореном дебатом, јер верујемо да ће на дуже стазе чињенице и истина надјачати – закључио је Столтенберг.

 

Извор: Srbija danas/Informer