Занимљивости Издвајамо

Документи ЦИА-е потврђују да људи са специјалним способностима могу чинити немогуће ствари (ВИДЕО)

Вековима су истраживачи широм света спекулисали да су неки људи способни да постигну фасцинантне ствари које други људи не могу. Сада низ декласификованих докумената доказује оно што су многи спекулисали деценијама.

Како се испоставило, последњих неколико деценија су стручњаци проучавали појединце у Азији који, према извештајима, имају “надљудске способности.“ Резултати су објављени у неколико књига и истраживачких радова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од примера – који није директно повезан са овим чланком, али је ипак импресиван – је необични случај Инго Свана. Према извештајима, научници Станфорда су посматрали како човек “путује изван свог тела“ у свемир. Он је био у стању да тачно види и опише прстен око Јупитера, прстен за који научници нису ни знали да постоји док Пионеер 10 летелица није пролетела поред Јупитера.

Иако је концепт доказан, водећи научници не разумеју како се то постиже. То је један од бројних примера.

Као што је наведено у прошлости, да би разумели овако нешто, морамо бити свесни везе која спаја нашу свест и физички свет. Иако су оба стварни, и знамо да постоје, ми можемо да видимо само физички свет. Међутим, ако се осврнемо на оца квантне теорије Макса Планка, пронаћи цемо веома важан цитат: Морамо да посматрамо свест као основну силу и материју као дериват из свести.

Осим тога, Јуџин Вигнер – мађарско-амерички теоријски физичар и математичар – је рекао: “.. није било могуће формулисати законе квантне механике на потпуно доследан начин без позивања на свест…“

Хајде да се зауставимо овде. Занимљив документ који садржи ту “невероватну“ информацију се зове “Хронологија интереса за изузетне функције људског тела у Народној Републици Кини.“ Ова “студија“ разматра кинеску владу и њихов рад са парапсихологијом – посматрање са удаљености, као што је поменуто од стране Инго Свана – телепатијом и психокинезом ( способност померања предмета само снагом мисли).

Документ ЦИА-е је недавно постао доступан широј јавности захваљујући Закону о слободи приступа информацијама (ЗОСПИ), и он обухвата бројна занимљиве детаље о субјектима који имају надљудске способности и објашњења како су деценијама били предмет студија.

Овде је кратак резиме овог документа:

  1. Године 1979., велики кинески научни часопис, Зиран Зацхи, је изнео извештај о “невизуелном препознавању облика“ у ком су потврђене бројне приче о изузетним функцијама људског тела. Као резултат тога, незванична прелиминарна организација је проучавала ову врсту под надзором тог научног часописа.
  2. Године 1980., Часопис и кинеско Удружење науке о људском телу, су одржали конференцију парапсихологије (гледање из даљине, телепатија, психокинеза, видовитост и слично) у Шангају са учесницима из преко 20 истраживачких института и универзитета.
  3. Године 1981., више од 100 центара за проучавање деце са изузетним способностима и менталним способностима је формирано у сарадњи са више од 100 званично обучених научника.
  4. Године 1982., Кинеска академија наука је спонзорисала јавну расправу у Пекингу где је присуствовало више од 4.000 научника у вези са случајевима парапсихолошких способности међу људима. Они су се позвали на “поштене, али строго контролисане“ тестове који су довели до коначног закључка.
  5. У априлу 1982. године, организовано је заједничко суђење од стране Националног научног комитета на колеџу у Пекингу. Присуствовале су присталице обе стране. Резултати су углавном били негативни, са изузетком од неколико њих, од којих један био Зханг Баосхенг.

 

Зханг Баосхенг је прави суперчовек?

Дакле, шта је конкретно Баосхенг био у стању да уради? Према извештајима, Баосхенг је могао да помера запечаћене предмете у и изван запечаћених контејнера. “1984. године је Зханг Баосхенг постао предмет истраживачког тима.“

Баосхенг је такође био у стању да помера мале комаде папира из унутрашњости затворених епрувета. Истраживачи су посматрали процес и снимали га из бројних углова и закључили да су се некако, папирићи који су били стављени у затворене епрувете, појавили изван епрувете иако су оне и даље остале затворене и није било трагова оштећења.

Занимљиво, Баосхенг је био у стању да обавља исту ствар са спајалицама и живим инсектима.

Осим тога, још један документ из ЦИА-е јасно каже:

“Дрвени орман 120 са 180 са 60 центиметара је коришћен као затворен контејнер. Листови папира и картона са једнинственим ознакам су коришћени као циљни предмети и смештени унутар ормана на горњој полици.

Без оштећења ормана или отварања врата, особа са ЕСП је била у стању да извади циљне предмете, и такође је била у стању да их врати унутра. Ово показује да чак и када се користи посебно велики контејнер, могуће је у потпуности се пробити кроз специјалне баријере, међутим, стопа успеха је била много мања и било је изузетно тешко.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс