Свет

ЛАВРОВ ПОСЛАО ПОРУКУ ЗАПАДУ: Србија може да рачуна на Русију у заштити својих територија и Косова

Србија може да рачуна на Русију у заштити суверенитета и територијалног интегритета, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саопштење долази уочи посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Београду

Како преноси руска агенција Тас током дијалога Русије и Србије посебна пажња биће посвећена подршци на очувању мира и стабилности на Балкану, пре свега на Косову.

“Србија може да настави да рачуна на подршку Русије у заштити суверенитета и територијалног интегритета, пре свега Косова”, наводи се у саопштењу позивајући се на успешну сарадњу две земље на међународној сцени.

Министарство наводи да се тежње Србије да постане члан ЕУ не сматрају сметњом за даљи развој односа са Русијом и подсећа да Србија није подржала санкције ЕУ уведене Русији, као и да води балансирану политику када се ради о Украјинској кризи.

“Учешће српске делегације као посматрача у Организацији споразума колективне безбедности и сарадње (ЦСТО), посета генералног секретара те организације Николаја Борђуже Београду у априлу и заједничка војна вежба одржана у новембру је демонстрација балансираног курса који води Србија и доказ о постојању искрене неутралности у тренутним компликованим околностима у Европи”, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг