Издвајамо Србија

ОДАКЛЕ, БРЕ: Бивши министар на рачунима крио 400.000 евра!

Истражни органи током финансијске истраге утврдили да осумњичени бивши министар Слободан Милосављевић држи новац у четири банке и забранили му да њиме располаже

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши министар трговине и некадашњи министар пољопривреде Слободан Милосављевић на динарским и девизним рачунима у неколико банака имао је 400.000 евра, открила је финансијска истрага Тужилаштва за организовани криминал.

Како Курир сазнаје, новац је држао на рачунима у четири банке и истражни органи забранили су му да до краја поступка располаже тим новцем.

Блокирали му милијарду

– Слободан Милосављевић поднео је захтев за заштиту законитости због одлуке да му се забрани располагање са 1.039.909.001 динаром. Међутим, тај његов захтев је одбачен и средства остају блокирана. До сада му је на рачунима пронађено око 400.000 евра – каже извор Курира.

Он објашњава да ће, пре него што му истражни органи дозволе да користи новац с рачуна, морати да докаже његово порекло, односно да га је зарадио на легалан начин.
– Само један рачун је динарски, док су остали девизни. На једном од њих била су орочена девизна средства. Тужилаштво није покренуло поступак за одузимање имовине, већ су средства на рачунима привремено блокирана – открива он.

Бивши министар, подсетимо, ухапшен је у децембру прошле године због сумње да је са још седморо људи злоупотребио положај и тако прибавио имовинску корист предузећу „Максим“ од 1.040.000.000 динара. Тужилаштво сумња да је Милосављевић 2007. потписао уговор о замени 26 хектара државног грађевинског земљишта у Новом Саду за 26 хектара пољопривредног земљишта које није грађевинско и много мање вреди. Власник предузећа Зоран Шћепановић, бивши председник ФК Војводина, такође је био ухапшен у истој акцији полиције.

Крије паре

Слободан Милосављевић је за Курир потврдио да му је одбијен захтев да располаже новцем с рачуна у четири банке.
– Већ 15 година све пријављујем Агенцији за борбу против корупције и сви подаци су доступни јавности. И тачно је све што сте рекли – и да су ми блокирали рачуне и одбили жалбу, али заиста не могу да кажем о ком износу је реч. – рекао је Милосављевић.

Адвокат Тинтор
ДОКАЗАЛИ СМО ПОРЕКЛО СВАКОГ ДИНАРА

Југослав Тинтор потврдио је јуче за Курир да је његовом клијенту Милосављевићу суд донео привремену меру обезбеђења којом му је забрањено да располаже свим средствима на рачунима и нагласио да то није резултат финансијске истраге:
– Одбрана је тужилаштву доставила обимну документацију којом смо доказали легалност сваког евра и динара. Из документације се тачно може утврдити порекло тог новца, односно да су то све легални приходи и да новац није сумњив. А то што је реч о знатним износима, па чињеница је да је Слободан Милосављевић обављао значајне послове током свог живота.

Извор:Курир.рс