Занимљивости Издвајамо

РАМБО УЛАЗИ У БЕЛУ КУЋУ И ОСВАЈА САД: Трамп зове легендарног Сталонеа, има за њега важну мисију

Нови председник САД Доналд Трамп је понудио холивудској легенди Силвестеру Сталонеу важну позицију у америчкој администрацији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички милијардер и чувени глумац су дугогодишњи пријатељи, па је будући председник наводно понудио Сталонеу место првог човека у државној агенцији која се бави културом и уметношћу.

Иако је Сталонеова прва реакција била позитивна, још није познато да ли ће глумац, чију каријеру су обележиле легендарне улоге Рокија Балбое и Џона Рамба, дефинитивно прихватити да преузме функцију.

Пријатељство Сталонеа и Трампа траје деценијама, а холивудски суперстар никада није крио колико цени и поштује контроверзног богаташа.

– Обожавам Доналда Трампа. Он је као неки лик из Дикенсових романа. Да ли знате на шта мислим? Неки људи, попут Арнолда Шварценегера или Бејба Рута су једноставно већи од живота. Али, нисам сигуран како би то изгледало када постане један од најмоћнијих људи на свету – изјавио је Сталоне у једном ранијем интервјуу.

Иако је као симпатизер Републиканске партије на изборима 2008. године подржао Џона Керија, Сталоне није активно учествовао у изборној кампањи Доналда Трампа.

Разлог за евентуално неприхватање понуде могао би да буде став Сталонеове супруге која је и раније била против уласка њеног мужа у политичке воде.

– Једном сам питао супругу “Шта мислиш, да ли пођем стопама Шварценегера? (Од 2003. до 2011. године био гувернер Калифорније, прим. аут.)” Она ме је само погледала и рекла “Да ли си луд?” – изјавио је Сталоне.

Ако на крају ипак прихвати Трампову понуду, 70-годишњи Сталоне ће бити на челу државне агенције која је основана 1965. године. Ова институција обезбеђује средства, промовише и подржава широк спектар културних и уметничких активности, од музеја и опере па све до кантри музике. За то ће на располагању имати значајна средства, јер буџет ове агенције за 2016. годину износи 146 милиона долара.

 

Извор: Телеграф.рс