Издвајамо Србија

ВОЈНИ СИНДИКАТ ЗАХТЕВА ОД ВУЧИЋА: Сменити Вулина и престати са урушавањем ВОЈСКЕ СРБИЈЕ!

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Војни синдикат Србије затражио је од председника Србије Александра Вучића да подржи иницијативу тог синдиката за смену министра одбране Александра Вулина и да „Војску Србије заштити од урушавања, злоупотреба и покушаја да се њена борбена моћ дезавуише и дезинтегрише“.

Вулин бесомучно парадира у црној униформи…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кап која је прелила чашу јесте покушај да се Закон о Војсци Србије који је донет у тајности и у нашем случају супротно члану 13. и члану 209. Закона о раду, без јавне расправе и знања војника стави на гласање у Народној Скупштини, навео је Војни синдикат Србије у отвореном писму Вучићу.

Тај закон је неуставан, гази основна људска права и даје преширока овлашћења министру одбране, у једном делу чак већа од ваших и овлашћења председника Владе, указао је синдикат.

Поред тога као министар одбране Александар Вулин ништа није урадио на решавању понижавајућег материјалног стања припадника Војске Србије, одбија да преговара и потпише Колективни уговор иако му је то законска обавеза, пише у саопштењу.

Он у Канаду по паре, а војска гладује са бушним чизмама

Како је наведено, Вулин бесомучно парадира у црној униформи, коју не познаје ни један војни пропис у боји која је примеренија неким суседним државама, чија је војска остављала крваве трагове злочина над српским народом у Другом светском рату.

И док он парадира, и урушава углед Војске Србије причама да путује у Канаду код тетке по паре, злоупотребама фондова за ратне ветеране, војска нам гладује, са бушним чизмама и поцепаном униформом брани Копнену зону безбедности, истиче синдикат.

„Дневно нам војску напусти шесторо људи због лоше материјалне ситуације, а војници нам гину на аутопутевима због неисправних старих возила“, указује се у саопштењу Војног синдиката Србије.

 

Извор: Vestionline.com