Издвајамо Свет

ШОКАНТНИ ПОДАЦИ: Убица из Берлина ЖИВЕО КОД СРБИНА који је регрутовао за ИСИС!

Немачка полиција сумња да је Бобан С. (36), Србин из Немачке повезан са терористичким нападом на берлинском сајму

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Немачки медији, цитирајући изворе из полиције, наводе да је убица из Берлина, Тунишанин Анис А. неко време живео као подстанар код Бобана С. који је у то време регрутовао џихадисте у Дортмунду.

Бобан С. је ухапшен у новембру, када је и признао да је припадник Исламске државе.

Зидојче цајтунг наводи да се осумњичени кретао у круговима салафистичког проповедника Абу Валае, који је ухапшен заједно са Бобаном С.

Тунишан је био повезан с мрежом Исламске државе у Немачкој коју је наводно водио управо Абу Валаа.

Службе и полиција дуго су држале у фокусу Бобана С. (36) из Дортмунда. Још су 10. августа претражили стан тог човека за којег медији наводе да је „немачки Србин“, који има пасоше обе земље. Понегде пише да је „конвертит“, али се не наводи да ли је рођен у Немачкој или Србији. Два тима полиције коначно су га ухапсила 8. новембра у склопу велике акције против главних помагача Исламске државе у Немачкој. Бобан С. је, заједно са четворицом других ухапшених исламиста, врбовао младе муслимане и помагао им да стигну до Сирије или Ирака где су се придруживали џихадистима, пише „Дојче веле“.

Испод седишта камиона пронађене су личне исправе, а документа гласе на држављанина Туниса по имену Анис Амри (24), који је рођен у граду Татавин, преноси „Шпигл“. Према информацијама које преноси РББ, осумњичени је повређен, а у камиону је пронађена његова ДНК.

Извор:Блиц.рс/Дојче веле