Издвајамо Србија

СКУПШТИНА ЖЕСТОКО НА ПОЧЕТКУ: Ево шта је Шешељ поручио Мартиновићу!

Скупштина Србије наставила је данас седницу, којој је на дневном реду Предлог буџета за 2017. годину, расправом о око 300 амандмана и 30 амандмана на измене Закона о буџетском систему.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Народни посланик покрета Двери Бошко Обрадовић се одмах обратио премијеру Србије Александру Вучићу питањем зашто, и после 3 месеца, није заказана ниједна седница на тему мигрантске кризе, притиска страних служби на тему Косова, угроженост безбедности грађана увозом ГМО производа…

„Затим, питам министра полиције како је ухапшен и испоручен Александар Синђелић, осумњичен за организовање терористичких напада у Црној Гори у изборној ноћи, и шта држава чини да заштити држављане Србије“, поручио је Обрадовић, додавши да је „генерал Ратко Младић остављен на милост и немилост Хашком трибуналу“, као и да једино министарство Славице Ђукић Дејановић не постоји на Интернету нити је грађанима доступан било какав контакт путем ког јој се могу обратити.

Бошко Обрадовић je поменути амандман о смањењу скупштинског буџета назвао „врхунац лицемерја Владе Србије“.

„То је прича о уштедама на рачун Народне скупштине, док у исто време Влада повећава свој буџет за милијарду и 600 милиона динара. Ово је додатни скандал, јер је тај буџет морао бити тема административног одбора, а нити је био, нити је посланицима опозиције дата реч. Тиме ударате на ове сјајне људе који раде у Скупштини и понижавате ову институцију. То радите да би сва политичка моћ била пребачена у руке једног човека – Александра Вучића. Неће Влада Србије владати Скупштином“, оштро је одгворио Обрадовић, на шта му је посланица СНС Александра Томић поручила да „је опседнут Александром Вучићем“.

Поред Обрадовића и посланик ДС Горан Ћирић питање је упутио премијеру Вучићу, осврнувши се на недавну расправу о буџету.

„Добили смо сагласност да ћемо заједно радити на налажењу начина за подстицање вредних, успешних и талентованих ученика. Много родитеља у Србији је послало јутрос своје дете у школу без доручка. Зато је неопходно обезбедити им оброке и то је могуће учинити у складу са буџетом, ако се скину средства са субвенција јавних предузећа. Морамо подићи стандард ученика“, апеловао је Ћирић.

Посланик СРС Војислав Шешељ осврнуо се на хапшење држављана Србије, међу којима је и генерал Дикић, назвавши га „мафијашкми планом црногорских власти“.

„Прошло је више од месец дана од када је у Црној Гори ухапшена група српских држављана због лажних оптужби за тероризам. Ја располажем истим информацијама као и БИА. Такође је објављена лажна информација да су у томе учествовала двојица шпијуна. То је завера против Србије и Русије“, указао је Шешељ.

За реч се јавила Маја Гојковић, као посланица СНС, што је наишло на бурне повике из дела скупштинске сале где седи опозиција.

„Је л могу ја овде да говорим или нисам посланик као и ви“, упитала је Гојковићева“, додавши да нико не треба да брине о буџету Народне скупштине, јер ће „запослени добијати своје плате“.

„То је лажна забринутост. А нико од вас да помене да су плате посланика у Србији најниже у Европи. Нико да прошета да види где су украдене слике од 5. октобра, какве проблеме имамо са струјом, како је био спаљен кабинет у којем ја сада радим. Достојанство Парламента неће бити угрожено због 400 милиона мање, већ због малициозности“, поручила је Гојковићева.

Након тога за реч јавила посланица ДС Александра Јерков, подсетивши да по члану 107. није дозвољено вређање.

„Изузетно сам увређена излагањем Маје Гојковић. Назвала нас је „малициознима“, а ми сада говориомо смањењу буџета Народне скупштине, јер на одбору за то нисмо имали прилику“, навела је Јерков, а са њом се у наставку сагласио и Војислав Шешељ, додавши да никакве удружене коалиције опозиције нема, као што је закључио посланик СНС Александар Мартиновић.

„Упозорите овог „клемпу“ да ми се не обраћа“, поручио је Шешељ Мартиновићу.

Извор: Курир