Србија

СРАМОТА! Ево како Хаг жели да прикаже Србе као монструме!

За генерала Ратка Младића тужиоци траже доживотну робију на основу монструозне лажи да су Срби организовано силовали и стрељали децу у БиХ!

Младића оптужују и да је из хобија убијао људе у Сарајеву!? Стручњаци упозоравају: Хаг жели да се пресудом Младићу сви Срби означе као монструми

Хашки тужиоци јуче су, на почетку излагања завршних речи на суђењу генералу Ратку Младићу, затражили доживотну робију за бившег команданта Војске РС, и то на основу монструозне лажи да су Срби током рата у БиХ организовано силовали и стрељали бошњачку децу!

Тужиоци, такође без икаквих доказа, Младићу приписују и изјаву у којој он каже да је из хобија убијао људе у Сарајеву!?!

Стручњаци упозоравају да су ове гнусне измишљотине хашких тужилаца само део плана да се сви Срби прикажу као злочинци, монструми и једини кривци за рат у бившој Југославији.

‘Убијао из хобија’

Тужилац Алан Тигер рекао је јуче, без и једног јединог конкретног доказа или аргумента, да је генерал Младић одговоран за удружени злочиначки подухват којим је хтео да створи Велику Србију на територији БиХ, са што мање „муслиманских и хрватских непријатеља“.

Младићеви војници, каже Тигер, силом су мењали етничку слику БиХ, о чему говори закључак тадашњег известиоца УН Тадеуша Мазовјецког да „етничко чишћење није последица рата, већ циљ који се постиже убиствима и силовањима“!?!

– Младић је то дефинисао директивом из 1993. да се непријатељске снаге морају истерати са цивилима. Следеће године је изјавио да се мора испунити кључни задатак протеривања муслимана из Сребренице.

Говорио је да је његова брига да муслимани нестану и био је централна фигура у масакру над хиљадама муслимана у Сребреници – истакао је Тигер и потпуно прећутао да током суђења ниједан од ових навода није поткрепљен никаквим материјалним доказом.

Као доказ наводне злочиначке намере тужилац је рекао то да је Младић на дан заузимања Сребренице изјавио да је дошло време за „освету Турцима“:

– Недуго затим, око 7.000 мушкараца и дечака, од којих су неки имали 12 година, убијено је… Сарајево је било под чекићем Младићеве војске која је гранатирала и снајперисала град. Циљ је био да се рашири терор међу цивилима…

Додатни доказ, наводи Тигер, представља и снимак Младићевог разговора са српским исељеником из Канаде, у ком генерал наводно каже: У Подрињу смо све Турке помлатили. Давно би њих нестало да их не чувају. Кад год дођем у Сарајево, неког убијем успут… (?!?)

Треба ли рећи да ни ова изјава није поткрепљена никаквим доказом осим исказом сведока који тврди да је то сазнао од трећег лица које је чуло да је Младић то негде и некад некоме рекао!?!

И док у канцеларији Хашког трибунала у Београду јуче нису хтели да коментаришу ове наводе, а никакав коментар нисмо добили ни у Влади Србије, пуковник у пензији Веселин Шљиванчанин, који је и сам жртва хашког терора, каже да је свима јако позната антисрпска политика суда у Хагу.

– Тамо су ослобођени многи Хрвати, Бошњаци, Албанци, а Срби, као што видимо, имају сасвим другачији третман. Био сам, сећам се, почетком деведесетих у Охриду кад су се састали Милошевић и Изетбеговић. Милошевић је тада предложио да престану да се убијају и одмах нађу решење, а Изетбеговић је одговорио да мора да сачека Туђмана…

Та двојица најкрволочнијих злочинаца никад нису кажњена и зато се сада Младићу свашта ставља на терет! Искрено, песимиста сам по питању пресуде – упозорава Шљиванчанин.

Сигурно ће у затвор

Адвокат Боривоје Боровић сматра да је Младићева одбрана била погрешна и да ју је требало раније спремити.

– Младићев предмет је изузетно важан. После случаја „Милошевић“, Младићево суђење је вероватно најважније по судбину наше државе. Зато је држава морала више да помогне спремање одбране. Онда би ствари биле много другачије. Овако, велики сам песимиста и мислим да ће Младић добити доживотну казну – закључује Боровић

Извор: Информер
loading...
Loading...