Издвајамо Свет

СВЕ ЈЕ ГОТОВО – РУСИЈА И СИРИЈА ОСВОЈИЛЕ АЛЕПО: Џихадисти се предају!

„Опозиционе фракције“ су спремне да напусте сиријски град Алепо, јавили су про-џихадистички медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у извештају, милитанти су једногласно одлучили да напусте град и већ су дали инструкције својим представницима у Турској да контактирају УН по том питању.

Са друге стране, са терена већ пристижу информације о групним предајама „опозиционара“ који полажу оружје у близини Цитаделе Алепа.

У исто време, руски медији извештавају да је дошло до прекида преговора између Русије и САД-а о предаји милитаната у Алепу, тако да, још увек, није у потпуности јасно да ли је у питању одбацивање САД-а као стране у преговорима или је ово још један покушај „куповине времена“ за џихадисте у Алепу.

Турске власти су званично потврдиле предају организације Фатах Халаб, која је једна од две преостале џихадистичке групације у Алепу.

У случају да Нусра фронт, који је друга преостала џихадистичка организација у Алепу, одлучи да не преда своје позиције, САА ће од сутра контролисати готово 85% територије која је пре само месец дана била под контролом терориста.

Градске четврти које ће према руско-турском договору бити предате Сиријској арапској армији су: Ал Фарафра, Карм Ал Џабал, Баб Хадид и Афион, док ће се судбина џихадиста Нусра фронта у Шеик Саиду, Кеих Луфтију и Марџаху знати веома брзо.

 

Извор: Правда