Издвајамо Свет

Свет дрхти од руске реакције коју је Марија управо најавила!

Вечерас је први пут после доста година изречена овако конкретна изјава поводом једног напада, какав је био на руског амбасадора у Турској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Који је наредни потез Путина? Шта ће Русија заиста да уради после оваквог ударца?

Доста питања се намеће после шокантне ноћи у Анкари, где је упуцан амбасадор Русије Андреј Карлов.

Ако је судити према реченицама Марије Захарове, портпарола министра иностраних послова Русије, освета ће уследити врло брзо.

– Нападачи ће бити кажњени за ово што су урадили – рекла је између осталог Захравова.

Председник Путин је био умеренијих речи, јасно осуђујући тероризам, и то само дан уочи врло важног састанка Русије, Турске и Ирана у Москви, где је требало да се прича о ситуацији у Сирији.

Русија је не тако давно са Турском имала оштру ситуацију приликом рушења војног авиона. Страсти су се таман биле смириле.

Свет је поново узнемирен, јер је нелогично очекивати да ће Владимир Путин толико ћутати на врло озбиљне провокације, а убиство његовог амбасадора свакако јесте.

Разлог више, да светски медији већ почину са лицитиацијом када ће најмоћнији политичар планете кренути у контрофанзиву. Можда и на начин, на који се мало ко нада. Наредних 24 сата би могли да буду круцијални у предвиђању наредног потеза Путина.

– Данас је у Анкари, као резултат напада, руски амбасадор у Турској Андреј Карлов задобио повреде од којих је преминуо. То што се догодило називамо терористичким актом – рекла је у телевизијској изјави портпаролка руског министарства Марија Захарова, преноси АФП.

Захарова је додала да ће то питање бити покренуто данас са чланицама Савета безбедности УН, наводи Тас с.

– Нема места тероризму и ми ћемо се одлучно борити против тога. Успомена на Андреја Карлова ће увек остати у нашим срцима – истакла је она.

Очекује се да ће пуцњава додатно уздрмати односе између Турске и Русије који су, због Сирије, доведени до тачке кључања.

Русија саветује своје људе да игноришу турске најаве и да слушају само директиве Москве.

Амбасадор Русије у Турској Андреј Карлов упуцан је данас на отварању изложбе фотографија “Русија очима Турака” у познатој галерији у Анкари.

Убрзо након напада је подлегао последицама рањавања, а у нападу су рањене још три особе, од којих ниједна није руски држављанин, наводи руска агенција.

Извор:Телеграф.рс