Србија

Тома отпао, кога ће изабрати Вучић?!

Актуелни шеф државе Томислав Николић највероватније неће бити кандидат Српске напредне странке на предстојећим председничким изборима. „Кандидат највеће странке у Србији можда не буде ни њихов лидер и актуелни премијер Александар Вучић, већ ће у трку за Андрићев венац ући неко трећи“, кажу из извора блиских власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако су се ових дана у медијима појавиле бројне спекулације о томе ко би могао бити кандидат највеће странке у Србији, по свему судећи, у трку за шефа државе ће ући неко трећи!

– Лидер СНС-а премијер Александар Вучић не жели да открије име човека који ће у име напредњака трчати председничку трку. Оно што је засад познато јесте да, по свему судећи, то неће бити актуелни шеф државе Томислав Николић, али и то да ни Вучић неће ући у борбу за председничку фотељу на Андрићевом венцу – објашњава извор једног београдског дневног листа.

– Избор ће највероватније пасти на неког од функционера Српске напредне странке, међутим, до имена кандидата је немогуће доћи. Његово име зна само један човек, а то је лидер напредњака Александар Вучић – наводи извор, додајући да ће Вучић открити свог фаворита када за то дође време.

Председник Владе је и ових дана одбијао да прича о изборима који нас очекују за мање од пола године.

– Знате, ви мени поставите питање, ја вам одговорим на питање, а онда сутрадан у свим новинама и на свим телевизијама чујем: „Вучић говори о тим изборима иако га нико ништа није питао.“ Е сад, пошто сте ме питали, дозволите ми да више ништа о томе и не одговарам. Имамо већ победнике председнишких избора, можда ћемо да имамо те исте победнике и парламентарних избора. Супер, али имам друга и преча посла од тога – поручио је премијер Вучић.

 

Извор: alo.rs, Vestionline