Свет

ВРХ ЛИЦЕМЕРЈА! АМЕРИКАНЦИ ОПТУЖУЈУ РУСЕ „ЗЛОЧИНЕ ВАМ НЕЋЕМО ОПРОСТИТИ“!

У свом последњем службеном обраћању јавности, још увек важећи председник САД Барак Обама је оптужио ,како је рекао, Асадов режим и његове руске и иранске савезнике за злочине у Алепу и Сирији, и упозорио да свет то неће заборавити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Радили смо у протеклом периоду на заустављању насиља у Сирији, и борили смо се против сиријског режима и његових руских и иранских савезника. Сада се дешавају страшни злочини и кршење међународног права. Асадов режим и његови савезници покушавају да заварају светску јавност, али она није наивна и неће заборавити шта се дешава. Крв и одговорност за злочине су на њиховим рукама. Иако су остварили тактичку победу, Асадов режим не може добити легитимитет злочинима – рекао је Обама.

Он је рекао и да је за Алепо потребна међународна посматрачка мисија са пуним приступом за хуманитарну помоћ.

– На томе ћемо радити заједно са надлежним агенцијама УН, иако Русија не престаје да блокира иницијативе у Савету безбедности. Залажемо се за политичко а не војно решење – навео је Барак Обама.

Он је такође рекао да је поносан што је био председник, и да жали што још у САД постоје грађани који су у лошој материјалној ситуацији, или који су изгубили ближње у бесмисленој пуцњави, и да ће заједно са хуманитарним организацијама наставити да се бави тим проблемима.

Председник САД је у наставку конференције за медије опширно говорио о случајевима наводног руског уплитања у резултате недавних председничких избора, и информатике безбедности САД.

Извор: Vestionline.com