Издвајамо Србија

БОШЊАЦИ УДАРИЛИ ЈЕДНИ НА ДРУГЕ: Бакировог заменика избацили из Исламског центра?! (ВИДЕО)

Настао општи метеж

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повереништво СДА за Сребреницу требало је данас у овом граду да одржи први састанак, али је група Сребреничана упала у Исламски центар где се састанак одржавао и наредила председнику Повереништва и заменику председника СДА Адилу Османовићу да изађе.

Един Рамић, министар за избеглице и расељене особе ФБиХ, потврдио је за клиx.ба да је група особа које су се представиле као повратници у Сребреницу упала и затражила од Османовића да напусти просторије Исламског центра.

Садик Ахметовић, заступник СДА у Парламенту БиХ и члан Повереништва, каже да је на почетку састанка Османовића вербално напао Хамдија Фејзић, бивши први човек сребреничке СДА који је смењен увођењем Повереништва чији је и сам члан.

– Након тога ушла је група људи који су Адила буквално изнела из Исламског центра, онда је настао један општи метеж у којем је претучен младић који се ту случајно затекао – казао је Ахметовић рекавши да нико од чланова Повереништва СДА за Сребреницу није физички нападнут.

Бањалучки медији су јавили, позивајући се очевице, да је Ахметовић претучен уочи састанка Повереништва СДА за Сребреницу и да је, осим њега, у масовној тучи више лица повређено.

Након овог инцидента састанак је прекинут. Османовић је „Независним новинама“ казао да није дошло до туче у Среберници како су објавили поједини федерални медији.

Начелник Општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да је на састанку у Братунцу и да не зна шта се догађа у Сребреници.

– Ако је то што кажете тачно, онда је то скандал – рекао је Грујичић и додао да ће више информација имати када се врати у Сребреницу.

Извор:Танјуг