Свет

Чим је постао председник, Доналд Трамп је донео ове одлуке: Обама ће сигурно побеснети

Председник САД Доналд Трамп у првим сатима након инаугурације потписао је извршну наредбу којом се слаби здравствени систем “Обама кер“, наредио замрзавање свих нових или регулатива на чекању, а објавио је и планове о развијању ракетног одбрамбеног система

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извршном наредбом о систему здравствене заштите наређено је да се одгоди примена одредби које намећу фискална оптерећења држави, компанијама и појединцима, преноси Ројтерс.

Шеф особља Беле куће Рајнс Прибус послао је синоћ свим федералним агенцијама допис да замрзну сву нову, или регулативу на чекању, како би нова администрација имала времена да их прегледа, преноси Си-Ен-Ен.

Упоредо са формалном предајом моћи која се догодила на Капитол хилу, промењен је и сајт Беле куће.

Бела кућа је у саопштењу објављеном у првим минутима након Трампове инаугурације навела да нова администрација планира да развије ракетни одбрамбени систем, који би требало да је заштити од напада Ирана и Северне Кореје.

Неколико сати након што је Трамп преузео председничку функцију, са сајта Беле куће уклоњена је страница о ЛГБТ популацији, а уместо ње постављена је страница на којој можете да се пријавите како бисте на мејл адресу добијали новости о председнику, пише Си-Би-Ес њуз.

На сајту Беле куће постављени су и планови о трговини, спољној политици, спровођењу закона.

Трамп је променио и изглед Овалног кабинета, вративши бисту Винстона Черчила коју је Обама претходно пренео у своју приватну резиденцију.

Обама сигурно није пресрећан због овога, али његови дани су прошлост. На потезу је Доналд Трамп

Извор: Telegraf.rs/Tanjug