Издвајамо Свет

ЏОН БОСНИЋ: ТРАМП ће донети нешто много добро СРБИЈИ и помоћи ће српском народу! (ВИДЕО)

Гост емисије „Интервју“ био је господин Џон Боснић, новинар и политички саветник из Канаде. Животни пут је водио Џона Боснића из његове родне „земље јаворовог листа“ у Србију, државу у којој је одрастао његов отац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док небројени Срби рукама и ногама копају не би ли напустили отаџбину, а многи међу њима маштају баш о Канади, дотле се Боснић није смирио док није успео да се настани у Београду.

Боснић ни дан-данас нема утисак да је његов смер био погрешан. Напротив, овај неуморни педесетогодишњак, са неисцрпном енергијом и чудовишно богатим животним искуством – у које, између осталог, спада и спасавање шаховског великана Роберта Бобија Фишера пред свирепом америчком неправдом, као и енергетско повезивање Јапана са Русијом којим је прекинута вишедеценијска надмоћ Америке на том плану – сведочи управо супротно: да је он тај који је погодио прави смер. Џон Боснић се вратио у Србију, отаџбину коју никада није заборавио, и наставља да се бори за истину о Србији и српском народу.

Џону никако није јасно да се народ у Србији не буни, кад наша власт чини тако очигледне грешке, он не може да верује како је Вучић довео једног Блера „бомбардера Србије“ да му буде саветник у Влади Србије и сматра да је то ненормално, просто да не поверујеш како је тако нешто прошло без протеста на улици.

Сматрате да би народ морао да се побуни?

Наравно, ја не знам да ли се овај народ толико плаши или је Србија толико медијски окупирана да људи не могу да схвате шта се овде заиста дешава, или је народ под таквим економским притиском да не може ни да размишља о политичким стварима, зато што гледа где ће зарадити новац да има за храну, каже господин Боснић. Овде није проблем само у Влади Србије и народу већ и у медијским кућама, где професионални новинари дозвољавају контролу медијских прича о томе шта се овде дешава, ја бих организовао јавну дискусију са народом, да би смо видели како тако нешто уопште може да постоји, каже он.

Александар Вучић често воли да говори о економском развоју Србије, како нам иде све боље и боље а да ли сте ви путујући по свету, негде видели да се економија развија на овакав начин?

Био сам у Индији где је много тешка ситуација, у Непалу где много људи спава на улици, али ствар је у томе кад живиш у земљи где је народ образован, где има доста оних који су радили у иностранству Швајцарској, Немачкој, Аустрији и знају шта све може да се уради, кад спојим те две комбинације нигде у свету нисам видео овако нешто, каже господин Боснић. У Србији имамо све а нико са врха не ради ништа да све те делове склопи у једну целину, додаје он.

Да ли то значи да су наши политичари неспособни?

Када бих ја био саветник у овој Влади, кренуо бих од врха на доле, да питам свакога шта тачно ради, да видимо шта је започето од доласка на власт, шта је завршено и где су резултати, ако министар нема тај ред тачака, нема никакав резултат, тај министар треба да буде смењен а да на његово место дође нови, јер садашња ситуација је смешна, зато што ја имам кола, возим се по Србији и видим колико смо богати ресурсима, колике су нам могућности а гледам како људи седе сиромашни по селима, видим стотине фарми и уместо да Влада купи семе и дели бесплатно народу да сеје и има кукуруз, парадајз, док се паре троше на неке ствари попут ауди 8 где нигде у Европи нико није имао толико возила као српска Влада, док се народ гура у аутобусе који се кваре а Влада јури великом брзином без поштовања ограничења брзине уз полицијску пратњу. Нико у пратњи не изгледа као полицајац већ као мафијаш у црној униформи и са наочарима, затамњеним стаклима, окаче сијалицу и они су полиција, а народ кад их види свуда у Београду виче да су криминалци министрима, премијеру који се вози у А8, чак и деца вичу да су криминалци, што значи да нешто не ваља, каже господин Џон.

Он се још једном осврнуо на довођење Блера за саветника, чији долазак кошта ко зна колико хиљада евра а његов савет не вреди ништа, одакле толике паре долазе него од народа, који све то мора да плати, закључује господин Боснић.

Оно што ће сваког Србина занимати, Џон се дотакао и теме доласка Трампа на власт у САД и како ће то утицати на Србију.

Он очекује да ће Трамп донети нешто добро Американцима али и нешто много добро Србији, јер ера Клинтон, Буш, Обама – демократа, републиканац, демократа су имали исти програм против Срба, а Косово је признао републиканац Буш којег су купили лобисти, који су носиоци мита, само носи злато и дај а Трамп је ослободио републиканску партију од породице Буш. За време избора нико није причао да је републиканац Абрахам Линколн ослободио црнце од ропства, док су демократе увек биле за ропство, да се киднаповани Африканци држе као робови, због чега је у САД и избио грађански рат, али сада Трамп може да каже, ја водим традиционалну политику Абрахама Линколна, па ће да запосли црнце и да покаже како његова администрација на исти начин гледа сваки живот, небитно да ли је црна, жута или бела раса у питању, наводи господин Боснић.

Препоручујемо да погледате цео интервју и сазнате више о томе како је Џон Боснић лобирао за српске националне интересе у САД, како изгледа геополитичка ситуација у свету данас, како је Доналд Трамп спречио могућност да било ко врши притисак над њим након што постане председник Америке, на који начин је Доналд Трамп надмудрио Хилари Клинтон у вођењу кампање за председника, како је Трамп испланирао изборе уз помоћ математичких анализа, да ли је српски народ у Америци помогао Доналду Трампу да победи систем и постане председник, како ће пријатељство између Америке и Србије утицати на промене у геополитичким односима на Балкану, како је Џон Боснић упознао Мила Ђукановића и Момира Булатовића 1994. године, о стању у друштву данас, али и о бројним другим занимљивим темама.

 

Извор: Србија јавља