Издвајамо Свет

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ СЕ УСИЈАЛЕ! Доналд Трамп ПОДНЕО ОСТАВКУ! (ФОТО)

Огласио се и портпарол Беле куће

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Сједињених Америчких Држава дао је оставку на стотине позиција у својим компанија, пренели су светски медији.

Лидер Америке више није на челу више од 400 својих фирми, а управљање бизнисом преузеће његови синови Дон и Ерик, као и Ален Вајсенбелг, директор финансија у „Трамп организацији“.

Медији су објавили да је Трамп поднео оставку у писму које је потписано 19. јануара, у оквиру којег се налази и листа стотине компаније којима је управљао.

„Ја, Доналд Џ.Трамп, овим дајем оставку на свакој позицији коју држим“, наведено је у писму.

Портпарол Беле куће Шон Спајсер је још у понедељак изјавио да ће двојица Трампових старијих синова сада контролисати његове компаније.

Подсетимо, против председника САД Доналда Трампа поднета је прва тужба и то за конфликт интереса, а главни предлагач тужбе је колега са факултета претходног америчког председника Барака Обаме, Норман Ејсен, пишу амерички медији. Организација „Грађани за одговорност и етику у Вашингтону“ поднела је тужбу у Њујорку у којој је навела да Трамп због бизниса и пословне имовине крши клаузулу америчког Устава, пише „Њујорк тајмс“, а преноси „Глас Америке“.

Извор:Танјуг