Свет

ИСЛАМИСТИ ПРЕТЕ: Широм Европе ћемо од сад убијати оружјем, а не бомбама и камионима

Припадници Исламске државе мењају тактику и у будућим нападима служиће се више ватреним оружјем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Терористи ИД се у свом часопису позивају на борбу против „крсташа“ и поручују свима који желе да им се придруже у борби да то учине ватром.

Како се наводи, за разлику од досадашњих напада, за које је било потребно доста оружја или отимање камиона као што је био случај у Берлину, сада је начин напада у потпуности поједностављен што представља још већу опасност.

„Ово је брза опција за било кога ко се жели придружити праведној борби терора“, наводи се у новом броју часописа ИД „Румијах“ који позива на борбу ватром.
У часопису описују како било ко може довести целу нацију у стање страха уз јако мало материјала који су им потребни за напад.

У тексту „Напади ватром“ терористи су најпре одали почаст својој „браћи које су текстови у часопису надахнули за нападе камионом на пешаке“, а онда настављају да описују нове методе како убијати невине особе.

У тексту се објашњава и како се подмеће пожар, како се шири и како доћи до потрепштина за подметање пожара, али и како ватром желе да „крсташе“ ватром пошаљу до ватре пакла

Извор: Tanjug