Издвајамо Свет

МЕРКЕЛОВА ОСУЂУЈЕ УРЕДБУ ТРАМПА О ЗАБРАНИ УЛАСКА У АМЕРИКУ: Одлука није оправдана!

Меркелова подсетила Трампа на Женевску конвенцију

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Немачка канцеларка Ангела Меркел данас је осудила уредбу америчког председника САД Доналда Трампа о забрани уласка у Америку људима из седам већинских муслиманских земаља наводећи да је она неоправдана.

Како је рекао њен портпарол Штефен Зајберт, Меркел је убеђена да чак ни у борби против тероризма није оправдано да се људи одређене религије или порекла стављају под сумњу, навели су немачки медији, преноси АФП.

Он је казао да ће немачка влада проценити последице за немачке грађане који имају двојно држављанство и да ће заступати њихове интересе и „лично са америчким партнерима уколико буде потребе“.

Према његовим речима, Меркел је јуче и у телефонском разговору са Трампом изразила забринутост због те уредбе и подсетила га да Женевска конвенција обавезује међународну заједницу да прихвати избеглице које беже од рата.

Према поменутој уредби држављанима шест земаља – Ирана, Ирака, Сирије, Јемена, Судана, Сомалије и Либије – визе неће бити издаване у наредна четири месеца, док је сиријским избеглицама улазак забрањен на неодређено време.

Извор:Танјуг