Издвајамо

НЕНАД ЈЕ РАСПЛАКАО СРБИЈУ: Гладовао да би деца имала шта да једу, а сад је прича добила СРЕЋАН ОБРТ

БЕОГРАД – Ненад Димитријевић (33), који се одрекао хране како би његова дечица од једну и по и три године, жена и мајка имали шта да једу, добио је десетак понуда за посао и у року од пар дана могао би да почне са радом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хумани људи јавили су се са свих страна, а Ненадов телефон и данас звони без престанка.

– Дневно ме зове око двеста људи и не могу да вам опишем ко је све долазио. Телефон звони на сваких пет секунди, али ја никад нисам био алав и свима кажем да не троше новац – прича Ненад.

У овој прилици, Ненаду су се обратиле и породице у лошој ситуацији, па је тако и он некоме прискочио у помоћ.

– Добри људи су нам донели много хране. Имамо довољно и грехота би била да се поквари. Што моја деца да имају сто чоколада, а да неко нема ниједну? И онда смо одлучили да вишак поклонимо другима и мислим да нема ничег лошег у томе – прича Ненад.

Како каже, добио је десетак понуда за посао од приватних фирми, посла у струци, али и од Општине Гроцка.

– Звао ме је и председник Општине и понудио ми посао у Водоводу на два месеца. Супруга је мало присебнија па је све понуде записивала, а ја ћу сваки тај број назвати чим се мало смири ситуација, прихватио посао или не, да се захвалим – прича Ненад.

Осим хране породици Димитријевић донели су и дрва за огрев, али каже да се вода заледила па када се све среди може да почне са радом. Ипак, не жели малишане и мајку и жену да остави саме код куће у таквој ситуацији ових пар дана.

У Ненадовом гласу чује се ведрина и олакшање, а дечија граја одзвања домом Димитријевића. Малишани чисте и сређују кућу са мајком.

– Кућа се мало испрљала па чисте. Када људи дођу ја никога не остављам на капији. Кажем „Уђите да причамо и да се шалимо“. Моја врата су отворена у пола ноћи и пола дана – прича Ненад.

Да подсетимо, Ненад је пре мање од недељу дана завршио на ВМА јер је гладовао шест дана. Породица Димитријевић крпила је крај са крајем месецима са само 13.000 које су примали од социјалне помоћи, од чега кажу да је чак 5.000 ишло на струју.

Без посла, понекад и без струје, сналазили су се како знају и умеју. Међутим, живот им се променио на боље оног дана када је комшиница објавила слику породице на Твитеру и потражила помоћ.

Извор:Блиц.рс/М.Б.