Занимљивости Издвајамо

ОВАКО ЋЕТЕ ПРЕПОЗНАТЕ ЗЛЕ ЉУДЕ: Ових 5 карактеристика их одају…

Pixabay.com

Један од разлога због којих врло често не видимо, називамо ли то “зло”, поквареност срца или психопатско понашање – вероватно је тај што нам је тешко поверовати да такви људи заиста постоје!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не можемо замислити да нас неко вара, обмањује или повређује (како нас, тако и друге) без имало савести, шири лажи и измошљотине како би уништио нечији углед или да се претвара и издаје за нешто што није, а све с циљем како би нанео штету другима (физичку, материјалну, емотивну…).

Нажалост, знамо да такви људи постоје. Следећих пет знакова показују да имате посла с људима поквареног срца и, ако препознајете неке од њих, било би најбоље да се клоните такве особе, а њено “поправљање” и психичко исцељење можда ипак препустите стручнијим особама.

1. Људи поквареног срца стручњаци су у стварању забуна, пометњи и свађа. Они:

изврћу чињенице;

обмањују;

лажу;

избегавају преузимање одговорности;

негирају стварност;

измишљају приче;

задржавају информације за себе…

2. Људи поквареног срца експерти су у заваравању других својом слаткоречљивошћу. Али ако погледате плодове њиховог живота или ако се поведете њиховим речима, видећете да се такве особе никада не мењају и да не улажу у раст и развој. Њихов живот је илузија и душевна храна им је патња других људи.

3. Људи поквареног срца увек желе да контролишу друге људе, а они су сами себи највиши ауторитет. Одбацују повратне информације и конструктивни критицизам, сами стварају правила по којима живе, не обраћајући пажњу на моралне норме.

4. Људи поквареног срца често играју на симпатије добродушних људи са сврхом обмањивања. То овако изгледа:

траже самилост, али је сами не пружају. Траже топлину, опрост и интимност од особа о које су се огрешили без имало емпатије према болу који су узроковали и без стварне намере да покушају поправити оно што су учинили или да покушају вратити изгубљено поверење.

5. Људи поквареног срца немају савести и не знају што је кајање. Чак и немају намеру да покушају да се боре против своје злобе – заправо, уживају у њој – а све под маском одређеног племенитог карактера.

 

Фото: pixabay.com

Извор: stil.kurir.rs