Занимљивости Издвајамо

ОВО СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ: Ваш ПВЦ прозор има и ЗИМСКИ ПОЛОЖАЈ – и због њега ће вам дом бити МНОГО ТОПЛИЈИ! (ВИДЕО)

ПВЦ прозори су прави спас јер пружају много бољу изолацију од стандардних прозора. Ипак, чак и ПВЦ столарија има неке цаке које могу да вам пруже додатну изолацију и комфор, а ретко ко зна за њих!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ретко ко зна да ови прозори имају летњи и зимски положај који намештате у складу са својим потребама. Већина мајстора ће вам при постављању прозор оставити у средњем положају, а на вама је да га додатно подесите уколико желите.

За ову цаку претходно морате да проверите да ли на бочној страни прозорског крила, тамо где сеналази ручица, имате вијке. Уколико вијци имају рупе за звездасти шрафцигер, онда свакако имате и зимска и летња подешавања прозора.

Важна цака

Уколико нисте сигурни у ком је положају ваш прозор, уз један трик ћете лако открити. Притисните лист папира прозорским крилом. Ако можете да га извучете без проблема, прозор је у летњем положају. У супротном, вероватно је у зимском.

Када сте установили да су вијци погодни за подешавање, онда, уколико желите да прозор наместите у зимски положај, инбус кључем завртањ окрените ка унутра и стан ће вам одмах бити много топлији. Али будите опрезни и никако прозор не остављајте у том положају целе године јер се тако гуме много брже троше.

Цео снимак погледајте овде:

 

Извор: zena.blic.rs