Издвајамо Свет

ПРОТЕСТ ЗБОГ ХАРАДИНАЈА: Овако су Албанци у Женеви запалили српску заставу(ВИДЕО)

Албанци са Косова и Прешева запалили су у Женеви српску заставу због хапшења бившег команданта ОВК и некадашњег косовског премијера Рамуша Харадинаја у Француској по потерници Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши вођа ОВК Рамуш Харадинај пуштен је данас из притвора да на слободи, без права да напушта Француску, сачека одлуку суда о захтеву Србије за изручење.

Агенција „Прешева Јоне“ преноси да је у Женеви српска застава спаљена од стране албанских имиграната са Косова и Прешева.

На снимку се види како два лица пале српску заставу, коју су сами нацртали и на којој ћирилицом стоји исписано „Србија“.

Француски суд у Колмару је Харадинаја пустио уз кауцију, одузео му пасош и наредио да се два пута седмично јавља надлежној полицијској управи.

Албанци су протеклих дана у више градова, од Њујорка до Беча, демонстрирали против хапшења Харадинаја, а шеф српске дипломатије Ивица Дачић, на основу добијених упозорења, указао је да би могло доћи до напада на дипломатско-конзуларна представништва Србије.

Србија је пре два дана послала Француској захтев за изручење Харадинаја, а јуче је проследила и допуну захтева са пратећом документацијом и новим доказима.

Извор:Танјуг