Свет

Шокантно! Трамп изнео теорију завере која је ЗАПАЊИЛА СВЕТ

Амерички председник Доналд Трамп оптужио је у понедељак „непоштене“ медије да прећуткују неке нападе „радикалних исламистичких терориста“.
– Исламска држава ангажована је у кампањи геноцида, чинећи злочине по целом свету – рекао је Трамп из војне базе Мекдил у Тампи на Флориди, стратешког војног центра за борбу против џихадистичке организације.

Председник САД истакао је да су „радикални исламистички терористи одлучни у намери да нападну САД као што су то већ учинили 11. септембра, али и у Бостону, Орланду или Сан Бернардину“, нагласивши да се исто спрема и Европи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Видели сте шта се догодило у Паризу и Ници. То се догађа у читавој Европи. Дошли смо до тачке у којој медији више и не извештавају о нападима – рекао је Трамп.

Бела кућа је саставила списак од 78 терористичких претњи и напада како би подржала тврдње свог председника. Ипак, на том списку се налазе напади о којима је светска штампа извештавала јавност, попут оних у Паризу, Ници, Берлину и Сан Бернандину. Ипак, Трамп је инсистирао да се у Европи догодио велики број напада о којима штампа није желеа да извештава, односно да их представи „онаквим какви јесу – као акт тероризма“, пренели су „Франс прес“ и „Гардијан“.

У бројним случајевима врло непоштени медији не желе о томе да извештавају. Они имају своје разлоге, и ја их добро знам, а мислим да их знате и ви – рекао је Доналд Трамп одбијајући да појасни шта је тиме мислио.

Када су новинари о трамповим тврдњама и оптужбама упитали портпарола Беле куће Шона Спајсера, он је обећао да ће „ускоро доставити листу од 78 напада“, истакавши да „велики број њих није добио одговарајућу пажњу у медијима“.

На списку се налазе терористички напади од Европе, преко Блиског истока до Аустралије, али из неког разлога изоставља терористичке нападе у Израелу.

Извор: Blic.rs