Србија

Обратите пажњу! 3 СИМПТОМА ОМИКРОН КОЈА НЕЋЕТЕ ДОБИТИ КОД ПРЕХЛАДЕ! Ево како тачно да знате кад да идете у ковид амбуланту!

Испред ковид амбуланти велики су редови, а ако нисте сигурни имате ли грип или омикрон, ово ће вам разрешити дилеме

Омикрон варијанта коронавируса даје многе симптоме сличне обичној прехлади, па се поставља питање како направити разлику и знати да ли да одете у ковид амбуланту, испред којих су ових дана у Србији велики редови и изложити се ризику од заражавања, или ипак остати код куће и лечити прехладу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњаци су у пракси утврдили три симптома које даје омикрон, а која се не појављују код прехладе.

– Јединствена карактеристика короне је губитак чула мириса и укуса, што нећете наћи код вируса прехладе – рекао је др Хаи Шао, лекар за инфективне болести у медицинском центру Шарп Чула Виста у Сан Дијегу за ЦБС 8, и додао да је друга ствар да обична прехлада не изазива јаку грозницу и тешку главобољу, што су код омикрона преовлађујући симптоми.

– Ако имате те симптоме, много је вероватније да сте добили ковид него вирус обичне прехладе – рекао је Шао и подсетио да слични симптоми омикрона и прехладе укључују температуру, упалу грла, а како болест напредује, и кашаљ, кратак дах и отежано дисање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс