Србија

СРБИЈА ОД СУТРА НА ЦРВЕНОЈ ЛИСТИ: Овде више НЕЋЕМО МОЋИ ДА ПУТУЈЕМО

Фото: јутјуб

Ево ко ће бити изузет од овог правила.

Србија ће од 19. јануара поново бити у на црвеној листи Бугарске, тако да ће улазак код комшија бити дозвољен само одређеним категоријама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наши држављани који намеравају да у путују у Бугарску туристички после овог датума неће моћи да пређу границу, објавила је Амбасада Републике Србије.

Они за које неће важити ово правило, односно биће изузети од њега, и неће им бити потребан ни доказ о вакцинацији ни негативацн ПЦР тест су следећи:

– Путници у транзиту односно они који преко Бугарске територије, без задржавања, путују до треће земље.

– Погранични радници као и они који живе у Бугарској и свакодневно или најмање једном недељно путују у државу чланицу ЕУ због посла.

– Возачи и стјуарди у аутобусима који врше међународни превоз путника као и возачи теретних моторних возила.

Посаде пловила и посаде ваздухоплова

– Ученици и студенти и докторанди који живе у Србији, Грчкој, Турској, Северној Македонији и Румунији и свакодневно или најмање једном недељно путују у Бугарску ради школовања и студија.

– Професионални спортисти који путују због такмичења, они ће у земљу моћи да уђу на основу специјалне дозволе бугарског министра здравља.

– Деца до навршавања 12 година живота моћи ће да улазе без ковид докумената, а деца од 12 до 18 година – са негативним ПЦР тестом, не старијим од 72 сата.

Дозволу за улазак у Бугарску без сертификата о вакцинацији, односно само са негативним ПЦР тестом за пацијенте болнице МБАЛ „Надежда“ у Софији, који нису вакцинисани, обезбеђиваће болница.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com