Србија

Ако од 1. јула не платите рачун за мобилни, нећете моћи да урадите ЈЕДНУ СТВАР

Грађани ће имати одређени рок, највероватније до 60 дана, за измерење дуга. То значи да ће они који ни после два месеца не плате рачун за мобилни телефон бити забележени у Кредитном бироу, због чега би дужник имао минималне шансе да добије нови кредит од банке
Дуговања по рачунима за мобилне телефоне ући ће у Кредитни биро од 1. јула ове године! То значи да ће банкари, осим информација о редовном или нередовном отплаћивању кредита, располагати и подацима о томе који клијенти не плаћају редовно рачуне за мобилне телефоне.
Грађани ће имати одређени рок, највероватније до 60 дана, за измерење дуга. То значи да ће они који ни после два месеца не плате рачун за мобилни телефон бити забележени у Кредитном бироу, због чега би дужник имао минималне шансе да добије нови кредит од банке.

Дуговања из Кредитног бироа се бришу три године после плаћања, али је банкарска политика одобравања позајмица ублажена последњих година, па је и поред забележног кашњења могуће добити кредит већ након годину дана, наводи Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је раније писано, унос информација о плаћању рачуна за телефоне у Кредитни биро један је од услова који би Србија требало да испуни како би се боље рангирала на Дуинг листи светске банке наредне године.

Овакав потез је сасвим сигуран, поготово ако се у обзир узме то да Влада Србије жели да кроз две године буде међу првих 20 земаља на Дуинг листи.

Извор: Telegraf.rs