Србија

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ: Питање је само да ли ће ВУЧИЋ ДА ПОБЕДИ У ПРВОМ ИЛИ У ДРУГОМ КРУГУ!

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио је данас да опозициони кандидати за председника Србије немају јасну политику и не нуде одговор на неизвесно време у којем живимо, већ се предизборна кампања свела на међусобне обрачуне персоналног типа
Он је, гостујући на телевизији Пинк, истакао да је у овој предизборној кампањи проблем то што се друштву не каже истина и не каже се шта је циљ избора.

– За мене је једини прихватљив циљ формулисање политике на којој можемо да градимо своје позиције у времену које је пред нама. Јанковић, Јеремић, Чанак – то су све опозициони политичари који су сами по себи мени блиски, али морају рећи за шта се кандидују и шта је циљ њихове кампање – рекао је Јовановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Избори су, указује он, озбиљан посао и треба их искористити за елементарне договоре какви се, нажалост, не нуде.
– То што кандидати опозиције нуде нема везе са политиком. То се и види, питање је само да ли ће Александар Вучић победити у првом или другом кругу. За мене није. За мене је питање победе питање наше способности да се направи договор – каже Јовановић, истакавши да је у неизвесном времену у којем живимо опозицији потребан јасан план.
Упитан да ли га је увредило то што је Саша Јанковић рекао да му баш и не треба његов глас, Јовановић каже да то њега није увредило, али да, како верује, јесте бираче ЛДП-а.

Указује и да Јанковић, као кандидат за председника Србије, „мора имати снагу да сече Гордијеве чворове, за врсту језика због које и данас носимо реченице Зорана ?инђица у главама, а то није само питање искрености већ и политичке храбрости“.

Лидер ЛДП-а примећује да у изборној кампањи данас има мало оног што је ?инђић симболизовао – одлучности, храбрости, конкретног језика.

– Ову кампању нам једе кукавичлук. Реченица “Дај гас“ нам је потребна и данас – истиче он.
Према његовим речима, део наше јавности је веома суров према ?инђићу, који је, како наглашава, симбол једне политике и синомим за врсту наду која нам је свима потребна.

– Али, то ме не чуди. Чуди ме неспремност појединаца не да бране Зорана, већ да се боре за вредности за које се он бори – каже Јовановић, додајући да међу председничким кандидатима неки о томе ћуте, док се неки труде да „протрче кроз 12. март, дан када је он убијен, и прођу што јефтиније“.

Политичка позадина Ђинђићевог убиства, наводи Јовановић, никада није откривена јер су корени дубоки и упориште имају у погрешној политици, која и данас има своје протагонисте.
– Они нису директно формулисани. Зато реба рећи оно што су чињенице – закључује лидер ЛДП-а.

Извор: Tanjug/informer.rs