loading...
Издвајамо Србија

ИСТИНОМЕР – У ЛАЖИ СУ КРАТКЕ НОГЕ! ВУЧИЋ: “Немам предизборне спотове, не водим кампању” (ФОТО/ВИДЕО)

“Као што видите ми ни динара нисмо потрошили на кампању, немамо скупове, не учествујемо док се избори не распишу. Немамо спотове. Који год портал од свих ваших портала да отворите искакаће вам неки други кандидати”.

Танјуг, 1. март 2017. године

КОМЕНТАР ИСТИНОМЕРА

Упркос томе што је сваког дана јавност у Србији затрпана бизарним догађајима (видети под Јовичић у присуству грађана свечано промовише нове контејнере) и изјавама политичара које вређају здрав разум, стално верујемо да постоји нека граница преко које се не иде. Данашње изјаве премијера Вучића прелазе и ту границу.

Председник Владе Републике Србије је на питања новинара о председничкој кампањи одговорио да, за разлику од других, он није у кампањи и да нема предизборне спотове!
Само неколико дана раније тај исти председник Владе Србије одговарао је на питања о предизборном споту који је заинтересовао јавност јер се одвија у авиону, у коме су, поред њега самог у главној улози,  ангажовани и глумци и статисти. Лично је потврдио да је изнајмљивање авиона коштало између 200 и 400 евра.
Такође, данас се било ко на интернету врло лако може уверити да су огласи Српске напредне странке у коме се слави лик и дело Александра Вучића јако чести. Гугл огласи се, како је опште познато, плаћају.
Интернет рекламе предизборног кандидата Александра Вучића
Фото: Принтскрин

Даље, када се у гугл претраживач укуца “Вук Јеремић кампања” прва реклама коју видите јесте реклама Александра Вучића, што практично значи да као кључне речи његов медијски тим користи и име Вука Јеремића.

Фото: Принтскрин
Вучићева тврдња да он и његова странка не организује скупове, само додатно компликује проблем јер је заправо реч о функционерској кампањи – своје премијерске посете користи за кампању и обраћање бирачима. На те догађаје организовано се доводе активисти СНС-а, а све се наравно преноси у информативном програму без јасног обележја да је реч о предизборном програму.
Због очигледних неистина које износи у јавност, премијеру Вучићу следује оцена “кратке ноге”.

Истиномер.рс

loading...