loading...
Издвајамо Србија

ЛОЗНИЧАНИН ПРЕБИО ЕНГЛЕСКОГ ПИЛОТА КОЈИ СЕ ХВАЛИО ДА ЈЕ БОМБАРДОВАО СРБИЈУ: “Сад ћеш добро запамтити Србе!”

Раде Станчић из Лознице јуче ујутру је у Цириху претукао енглеског пилота у кафићу “Хилт”, јер га је чуо како за суседним столом с поносом прича да је бомбардовао Србију 1999. године!

Након што га је добро научио памети, Станчић му је рекао: “Од сада кад год се погледаш у огледало, сетићеш се Срба које си убијао!”

Убрзо након тога, Станчић је напустио Швајцарску. Како саз7наје Информер, Раде је са пријатељем седео за столом и разговарао.

– Енглез је за суседним столом био са једним локалним политичарем, а у једном тренутку му је казао да је био војни пилот и како је са поносом причао да је бомбардовао “је*ене Србе”. У том тренутку Раде и његов другар су престали да причају, јер му се учинило да Енглез поред њега помиње Србе и 1999. годину. Пре тога су били насмејани јер су договарали посету неких српких певача у Швајцарску. Раде је заћутао кад је чуо шта Енглез прича и начуљио уши – прича извор Информера из Цириха.

Затим је Станчић устао и кренуо ка Енглезу и његовом пријатељу.

– Лепо му се обратио, љубазно. Извинио се и рекао да је случајно чуо причу о бомбардовању Србије. Када је Енглез потврдио, Раде му је рекао да ће добро запамтити Србе. Почео је да га удара шакама, а затим је зграбио стаклену посуду за шећер, па је и њом ударио Британца. Бивши пилот је био сав крвав, а његов пријатељ је призор гледао у шоку – каже очевидац.

Авијатичар НАТО пакта је, према његовим речима, запомагао и урлао од болова, али нико у кафићу није смео да се умеша у тучу.

– Тад му је Раде рекао: “Кад год се будеш погледао у огледало, сетићеш се свих Срба и недужне деце коју си побио” – наводи саговорник.

Након тога Станчић је изашао из кафића и побегао. Информер незванично сазнаје да је одмах потом напустио Швајцарску. Енглез је са бројним подливима и расекотинама завршио у болници.

 

Извор: Информер