Издвајамо Србија

ПЛАЧИ СРБИЈО ШТА СИ ДОЧЕКАЛА: Док ГЕНИЈАЛАЦ нема шта да једе, политичари, старлете и кримоси зарађују на неморалу и блуду!

 Јовану Стевићу (16) из Чачка, клањао би се и Вене Богославов, творац најпопуларнијих збирки за математику. Он има оно што би сваки ђак пожелео – памћење и коефицијент интелигенције између 140 и 150. И до данас највећа жеља му је била да учествује у квизу Слагалица. Она се коначно остварила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јован је годинама слао пријаве за Слагалицу, више од свега желео је да одмери са неким велико знање које има. Данас је коначно стигао на ред за учешће, бриљирао у игри „Мој број“, али даље сагорео у жељи и изгубио од свог противника. Ипак, када га је водитељка питала какве ће утиске понети ит Слагалице, Јован је одговором насмејао све у студију.

„Жаргонски речено, стукао ме је. Нисам могао ништа да урадим већ само да гледам. Срећан сам што сам коначно учествовао у Слагалици. Иако сам изгубио, ово је једно позитивно искуство и велика животна лекција и мотивација да наставим да још више учим“, рекао је.

Јован нема идоле. Обожава фудбал, тенис и кошарку и Слагалицу. Паштете и џем не може да смисли, смучили су му се јер је дуго само њих јео. Нема ни кров над главом. Селио се 20 пута са мајком са којом и сада живи у изнајмљеном стану коју су му платили људи добре воље.

Али, зато са 16 година има више од 30 диплома са бројних такмичења. Овом дечку, ком генијалност није одузела скромност, математика и бројке су свет. Броји године, рачуна кад ће се који дан пасти, зна колико сваки солитер у Чачку има степеника… Све то без оловке и папира.Јован је избеглица са Косова, скроман момак који није завидан никоме, иако често нема довољно оброка, мајка му је радила све и свашта како би деца преживела, чак и тешке физичке послове а нико у овој држави се није сетио да помогне младом генију!

Док нам необразоване старлете и криминалци по разним ријалити програмима зарађују баснословне суме новца, један генијалац је у ситуацији да често нема шта да једе, ПЛАЧИ СРБИЈО МОЈА ШТА СИ ДОЧЕКАЛА.

Погледајте како Јован одговара на сложена математичка питања и његову тужну причу:

Сви који желе да помогну Јовану Стевићу, то могу учинити слањем пошиљке на адресу: Снежана Мијаиловић, Љубићки кеј 2, стан 18 или уплатиом на рачун Снежане Мијаиловић, Комерцијална банка: 205-9011006484667-69.

Извор: Курир/Србија јавља