Свет

Путин у шоку: СИТУАЦИЈА СЕ ЗАОШТРАВА,ево како је Израел одбрусио Русији!

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је руском колеги Владимиру Путину да ће израелске снаге наставити ваздушне ударе на Сирију ако то буде потребно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако се са обавештајног и војног становиђта може спровести – напашћемо и то ће се наставити“, рекао је Нетанијаху током посете Кини, додавши да је информисао Путина о намерама Израела.

Како пише „Јерусалем Пост“, изралески премијер је одбацио извештаје према којима Русија инсистира да Израел заустави војне операције у Сирији.

Сиријски председник Башар ал Асад рекао је у понедјељак заступницима руског парламента у посети Сирији како рачуна на Русију да спречи нове нападе Израела на сиријском тлу и помогне Дамаску да избегне отворени сукоб са Тел Авивом.

Руско министарство спољних послова позвало је израелског амбасадора у Москви Гарија Корена како би му уручило протестну ноту због израелског напада у Сирији.

Израелски борбени авиони напали су неколико циљева у Сирији прошле седмице, а израелски систем за заштиту од пројектила пресрео је једну ракету испаљену у знак одмазде.

Сиријска новинска агенција објавила је да су четири израелска борбена авиона ушла у сиријски ваздушни простор преко територије Либана и погодила војну мету близу Палмире, у централном делу Сирије.

Сирија је саопштила како је тај чин агресије помогао групи Исламска држава, док је Нетанијаху изјавио како је мета напада било оружје које има везе са шиитским либанским покретом Хезболах, преноси АФП.

Недуго након инцидента, израелски министар одбране Авигдор Либерман изјавио је на израелском државном радију како ће Израел уништити сиријски одбрамбени ваздушни систем следећи пут када га Сиријци буду употребили против израелских авиона, јављају агенције.

Сиријска војска је саопштила да је оборила један израелски авион, а други погодила, док су изводили нападе на Палмиру. Израелска војска је негирала да је било који њен авион погођен.

 

Извор: Newsweek.rs