Издвајамо Србија

СЕЧА У ЕПС-у: Отпушта се 3.600 радника!

У наредне три године, у оквиру програма оптимизације броја запослених, из ЕПС-а ће отићи још око 3.600 запослених, пишу сутрашње „Вечерње новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тај програм је направљен у договору са Међународним монетарним фондом и Светском банком, наводи лист, позивајући се на неименоване изворе у том предузећу.

„У току је израда нове систематизације радних места у ЕПС-у у оквиру програма реформи за ефикасније и профитабилније пословање“, кажу у том предузећу.

Како се наводи, рационализација броја запослених започета је од старијег кадра, оних који иду у превремену пензију, јер је циљ да се унапреди ефикасност и подмлади ЕПС у којем је сада просек година запослених око 50.

Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радника, који ће тачно дефинисати која радна места нису више потребна, биће готова до краја месеца.

У „првом кругу“ је, програмом стимулативних отпремнина, крајем прошле године отишло 1.517 људи, који су добили од 5.000 до 20.000 евра.

Радна места запослених који су отишли из ЕПС попуњена су премештањем радника са других позиција унутар компаније ради неометаног процеса производње, наводе у компанији.

Председник Надзорног одбора ЕПС Бранко Ковачевић за „Новости’ каже да ће се проблем мањка људи у производњи решити до краја године – захтевом ЕПС за ново запошљавање.

„Само нам у Колубари треба 1.000 људи. Писаћемо захтев министарствима финансија и привреде да нам одобре запошљавање. То мора да се реши до краја 2017. године“, рекао је он.

 

Извор: Танјуг