Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Помиловаћу Звездана Јовановића ако постанем председник!

Никаквог доказа нема да је Јовановић убио Ђинђића! А чак и да има, Јовановић је народни херој, Гаврило Принцип модерног времена

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СРС Војислав Шешељ опет је шокирао јавност, овог пута најавом да ће ако постане председник Србије одмах помиловати Звездана Јовановића, који је осуђен на 40 година робије због убиства премијера Зорана Ђинђића!

Шешељ наводи да би Јовановић био први човек кога би као председник ослободио, „јер је он народни херој, Гаврило Принцип нашег доба, и мора одмах да буде пуштен на слободу“!

Србију окружити минским пољима!

Шешељ каже и да се границе Србије морају одбранити од миграната, а „најбољи начин су жице и минска поља“.
– Дивим се мађарском премијеру Орбану што је на време схватио опасност од избеглица. Српске границе треба обезбедити жицама и минским пољима! Морамо спречити да било ко илегално уђе у Србију – рекао је Шешељ за РТС.

„Гаврило Принцип“

– Кривица Звездана Јовановића за убиство Зорана Ђинђића никада није валидно доказана. Суд је располагао само неким писаним признањем, за које је политички генерал Родољуб Миловић (бивши начелник УКП, прим. аут.) признао да га је лично диктирао Јовановићу. Папир са признањем је потписан без присуства адвоката и никако није могао бити употребљен на суду… А само признање је изнуђено претњом да ће Јовановићу ликвидирати жену и децу! Никаквог доказа, дакле, нема да је Јовановић убио Ђинђића! А чак и да има, Јовановић је народни херој, Гаврило Принцип модерног времена, и треба да буде пуштен на слободу… – наглашава Шешељ.

Лидер радикала тврди да је у Ђинђићево убиство умешан страни фактор, да је на премијера пуцано са два места и да су испаљена три метка, али да суд никада није урадио реконструкцију атентата.

Мељак је кључ приче
Када откријемо ко је наредио убиство Спасојевића и Луковића, знаћемо и ко се стварно крије иза атентата на Ђинђића

– Да би се открила политичка позадина, треба видети који су министри наредили генералу Родољубу Миловићу Папаји и пуковнику Спасоју Вулевићу да стрељају Душана Спасојевића и Милета Луковића Кума у Мељаку. Обојица су живи ухваћени, саслушавани под батинама у полицији и на крају убијени, ликвидирани по политичком налогу. Када откријемо ко је наредио убиство Спасојевића и Луковића, знаћемо и ко се стварно крије иза атентата на Ђинђића – подвлачи Шешељ.

Нема шансе

И док нико у ДС јуче није хтео да коментарише Шешељеве изјаве, заступник породице Ђинђић адвокат Рајко Даниловић каже да је иницијатива лидера СРС неостварива.

– Хвала Богу, Шешељ нема апсолутно никакве шансе да победи на председничким изборима. Због тога ова идеја, као и многе друге, не представљају ништа друго него замајавање јавности – закључује Даниловић.

Извор:Информер