Издвајамо Србија

ТАЧИ КУПУЈЕ ОРУЖЈЕ ОД НЕМАЦА: Албанци желе пешадијско наоружање и лаку артиљерију!

У фокусу Албанаца су лака артиљеријска оруђа и савремено пешадијско наоружање којим би, у првој фази опремили своје снаге чије формирање је усталасало Београд али и НАТО и западне силе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Власти у Приштини више месеци преговарају са немачким обавештајним службама о набавци топова и противоклопних ракетних система за такозвану војску Косова – сазнају Новости.

Како кажу извори овог београдског листа, у фокусу Албанаца су лака артиљеријска оруђа и савремено пешадијско наоружање којим би, у првој фази опремили своје снаге чије формирање је усталасало Београд али и НАТО и западне силе.

Приштина инсистира најпре на овом арсеналу због зебње од Војске Србије. Приштински стратези сматрају да им је ово наоружање најпотребније, да би једино њиме могли да се супроставе тенковима у случају да због угрожености српског народа, наша власт пошаље оклопне јединице у покрајину.

План Албанаца подразумева да ове и следеће године буде завршено формирање војске, после чега следи успостављање команде, и комплетирање људства и опреме. Хашим Тачи и творци нове војске очекују да ће она бити оперативна до 2019. године.

У преговорима о куповини оружја професор безбедности Радомир Милашиновић види покушај Приштине да по сваку цену заокружи структуру будуће војске. Овај посао, какао наглашава, ипак неће бити могућ без сагласности Брисела и Вашингтона.

– Није искључено да Албанци рачунају на миг или тајни договор са западом. Уколико Београд располаже поузданом безбедносном информацијом да је то посреди, држава би требало да реагује дипломатском офанзивом у УН и другим међународним форумима – каже Милашиновић за Новости.

Извор:Новости/Телеграф.рс