Издвајамо Србија

СКАНДАЛ У НУРДОР-у! ОТАЦ ДЕВОЈЧИЦЕ НА ЛЕЧЕЊУ: Полицајци су ме тукли без разлога пред ДЕЦОМ ОБОЛЕЛОМ ОД РАКА!

Перица Петровић из Владичиног Хана, који борави у Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака у Нишу, оптужио је двојицу полицајаца да су га 19. марта испред ове установе малтретирали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Перица наводи да борави у Нишу јер се ту лечи његова петогодишња ћерка која болује од карцинома, па је он са породицом смештен у Родитељској кући ове хуманитарне организације. Те вечери, каже, изашао је да испуши цигарету када су му, наводно, пришла двојица полицајаца која су га без разлога тукла.

– Било је негде око 21.30, изашао сам у пиџами и папучама да запалим цигарету. Пришла су ми двојица полицајаца, који су почели да ме вређају и ударају. Нисам знао зашто, рекли су ми да сам дегенерик. Ушли су у просторије НУРДОР-а, пришла је моја ташта, коју су ударили по цеваницама, а моју жену су одгурнули. Страшно, све су то гледала деца. Када смо отишли у полицијску станицу, нису хтели моју личну карту, помињали су неку пљачку трафике… После 20 минута пустили су ме. Питао сам како у пиџами и папучама да идем градом, али су ми одговорили да нису они такси служба – прича Петровић за „Блиц“.

У Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака наводе да су обавештени о овом инциденту и да су од полиције затражили изјашњење.

– Породица Петровић из Владичиног Хана смештена је у Родитељској кући у Нишу од 19. фебруара 2016. године, као пратиоци детета које се лечи на хематоонколошком одељењу при Клиници за дечје интерне болести у Нишу. Према наводима породице Петровић која нас је упознала са овим немилим догађајем, контактирали смо са полицијом и упутили смо истог дана допис начелнику полицијске управе у Нишу тражећи да нам објасни који су разлози привођења. Још увек нисмо добили одговор ни објашњење – наводе у НУРДОР-у.

Од Полицијске управе у Нишу затражили смо у понедељак одговор поводом наводног инцидента, међутим, рекли су да су одговори у обради и да ће стићи данас.

Девојчици извађен тумор

Перица каже да је нерпријатно изненађен и да је под стресом.

– Ја сам овде породично, јер ми је дете болесно. Извадили су му тумор. Мени ова непријатност никако није потребна, ни мени није мојој породици. Ништа нисам урадио, стајао сам испред и пушио цигарету. Никакво објашњење нисам добио за увреде као ни зашто су ме ударили. Све су нас истраумирали, а моје болесно дете је после свега под тешким стресом после ове ситуације – каже Перица Петровић, који још увек не зна зашто је био приведен.

 

Извор: Ивана Анђелковић / Блиц.рс