Издвајамо Свет

ТАЧИ ОДЛЕПИО НАЧИСТО: Путин и Вучић хоће да ме убију!

Фото: Јутјуб

Хашим Тачи тврди да Србија и Русија стоје иза организације „Око народа“, чији је припадник Мурат Јашари у понедељак у Приштини упуцао Азема Власија! На „листи за одстрел“ наводно се налазе имена 26 особа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такозвани председник такозване државе Косово Хашим Тачи начисто је одлепио! Он је јуче без икаквих доказа оптужио председника Русије Владимира Владимировича Путина и српског премијера Александра Вучића да хоће да га убију!?!

Тачи је приштинској ТВ 21 рекао да Москва и Београд стоје иза терористичке организације „Око народа“, чији је члан Мурат Јашари пре три дана у Приштини покушао да убије адвоката и некадашњег комунистичког функционера Азема Власија!

– Та група „Око народа“ повезана је с неколико агената који су у директној спрези с Москвом. На њиховој листи за одстрел налази се 26 имена. Када погледате та имена, веза од Србије према Москви је јасна – одвалио је Тачи, не наводећи ниједан једини аргумент за сулуде тврдње према којима најцрњи албански терористи на Косову раде у интересу Србије и Русије!?!

Поменути Мурат Јашари је иначе брат једног од лидера ОВК Исмета Јашарија, а пре два дана на саслушању је рекао да, поред Власија, „метак заслужују и челници лажне државе Косово Хашим Тачи, премијер Иса Мустафа и председник парламента Кадри Весељи“.

Азем Власи, кога је Јашари пре три дана упуцао у породичној кући у Приштини, рекао је јуче за Информер да верује Тачију када каже да иза свега стоји Москва!?!

– Тачи каже да је добио информације од косовских служби безбедности да иза свега стоји Москва. Зна се да те службе сарађују и с другим страним службама и ја им верујем. Када је у питању улога Срба, то је шири контекст, нисам баш у то уверен. Неко је добро осмислио ову акцију да што боље одјекне – каже Власи.
Са друге стране, стручњак за безбедност и тероризам Џевад Галијашевић сматра да Тачи, по налогу Запада, пушта причу о умешаности Русије и Србије у напад на Власија.

– Западни центри моћи покушавају сада да креирају слику према којој је Русија претња за цео Балкан. Наравно, за тако нешто користе своје пулене Хашима Тачија на Косову, Мила Ђукановића у Црној Гори и Драгана Мектића у БиХ. А истина је потпуно другачија. Западни центри моћи су ти који су се мешали и даље се мешају у унутрашње ствари балканских држава, смењују владе и постављају своје пулене. Они праве зло на Балкану, они, а не Русија – наглашава Галијашевић, додајући да Тачи на овај начин покушава и да скрене тему са скандалозне одлуке ‘владе Косова’ о отимању српске државне имовине у покрајини.

Албанска служба ради

Председник Одбора за КиМ Милован Дрецун сматра да је Тачи, у жељи да се додвори Западу, измислио некакав „руски списак за одстрел“ на којем се наводно налази и његово име.
– Пре бих рекао да је све изрежирано и да иза покушаја убиства Власија стоји Тачијева нелегална служба ШИК, која је раније по Косову убијала присталице Ибрахима Ругове. Сада покушавају да кривицу свале на Русију, али им то неће проћи – закључује Дрецун.

Атентатор би да прави странку у Прешеву

У прогласу новоформиране тајне организације „Око народа“, како преносе косовски портали, наводи се да Мурат Јашари планира да формира нове политичке организације.
Његов циљ је да се то догоди у Албанији, Македонији, на Косову, у Црној Гори и ‘источном Косову’, под чиме подразумева простор југа централне Србије, односно општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.

 

Извор: Informer.rs