Србија

Вучић шокирао Србију својом изјавом! Ако изгубим изборе…

Премијер Србије и кандидат владајуће коалиције за председника Републике Александар Вучић изјавио је да ће, уколико изгуби на председничким изборима, поднети оставку и на функцију председника владе.
Вучић је синоћ, одговарајући на питања гледалаца да ли ће поднети оставку уколико изгуби на изборима, рекао да је то веома важно демократско правило да онај ко изгуби изборе исте вечери призна пораз.

– То сам урадио на изборима за градоначелника, када је разлика била 0,5 одсто. Нисам то урадио сутрадан, нити неколико дана касније, нити сам звао амбасадоре страних земаља. То сам урадио исто вече, када сам чеситао покојном градоначелнику (Ненаду) Богдановићу. То је било 2004. – подсетио је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је то џентлменско понашање и да не долази у обзир да се ни на који начин спречава народна воља.

– Воља народа је најважнија – рекао је Вучић и рекао да исте секунде, уколико изгуби на председничким изборима, неће бити ни председник владе.

Тешки избори, долазе у турбулентно време

Вучић је рекао да су предстојећи избори тешки и веома значајни, јер долазе у турбулентном времену у целом региону, кад постоји јасна нестабилност у више земаља Западног Балкана и када многи желе да унесу немире у Србију.

– То постаје једно од кључних питања за изборе – рекао је Вучић синоћ на телевизији Пинк и истакао да се мора очувати стабилност.

Као пример је навео да је ситуација у Македонији, у коју не жели да се меша, меша, тешка, те да му смета када чује изјаве из Приштине или Тиране о томе, што га, каже, подсећа на оно што смо раније видели на простору бивšе Југославије.

Очување стабилности, и у таквим стабилним околностима даљи економски напредак је суштина предстојећих избора, нагласио је и подсетио на кохабитацију из периода власти Тадића и Коšтунице.

За време кохабитације проглаšена је незавиност Косова, јер су страни фактори схватили да у врху државе један вуче на једну страну, други на другу, односно, један ће да попусти, други нема снаге да се супротстави…

Зато су ови избори важни, да се очува стабилност и наставе економске реформе.

Вучић се позвао на најновији извештај мисије ММФ, који констатује импресивне економске резултате владе, а на опаску водитеља да не гласа ММФ, већ бирачи, приметио је да је то питање процене са стране, која је непристрасна и нијео део дневно-политичких обећања.

Његови политички противници, указао је, кажу да ће отерати ММФ, па, као у неким суседним земљама, нећемо да враћамо кредите, па не плаћајте гас, струју…

Коментаришући резултате анкета, које показују да је фаворит на изборима, Вучић је рекао да не мисли да је лично страшно изгубити, ако се губи часно и достојанствено.

– Свакоме ћу да честитам ако победи. Нисам ништа украо, овде ћу да наставим да живим, не плашим се ничега, јер сам радио марљиво и мислим добро, јер то резултати показују – рекао је Вучић.

Шешељ може да ме победи на изборима, али у шаху – не

– Лидер радикала Војислав Шешељ може да ме победи на председничким изборима, али у саху не може – рекао је он.

– Донесите таблу кад год хоћете, од десет партија Шешељ ниједну неће добити – рекао је синоћ Вучић на телевизији Пинк.

Малтретирају Мацуру, ал’ нек устану они у пет ујутру

– Лапсус Наде Мацуре јесте смешан, али устаните ви у пет сати – изјавио је премијер.

Докторка Мацура је у живом програму уместо „Улица господара Вучића“ (војсковођа из доба Првог и Другог српског устанка Тома Вучић Перишић), изговорила „Улица господара Александра Вучића“.

Ухвате Наду Мацуру да малтретирају јер је направила лапсус, а та жена свако јутро устаје у пет сати, а ти који се смеју устају у 11 сати, па се још смеју – рекао је Вучић.

Ускоро ћемо имати 10 „мигова 29“

Вучић је рекао да Србија мора јачати оружане снаге и имати спремну војску, превентивно.

– То не значи да се спремамо за сукобе, то значи да смо спремни да одвратимо свакога ко мисли да је Србија лака мета – рекао је синоћ премијер за тв Пинк.

– Кад сам постао министар одбране, имали смо један авион типа „миг 29“, а ускоро ћемо имати 10 „мигова 29“ – рекао је Вучић.

Прва линија метроа од Аде Хује до Макишког поља

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће ускоро бити потписан уговор за градњу метроа, а да ће прва линија бити од Аде Хује до Макишког поља.

Како је додао, друга линија која ће се радити је Устаничка – Стари Меркатор.

Разговори о РТБ Бор још трају

Разговори о приватизацији Рударско-топионичарског басена (РТБ) Бор су у току и још нису завршени, рекао је премијер Александар Вучић, додајући да басен могу да приватизују само Кинези.

– То једино могу да узму Кинези – рекао је синоћ Вучић за телевизију Пинк и истакао да посао у вези са приватизацијом није завршен.

Вучић је рекао да РТБ данас плаћа струју и гас за јануар и фебруар, али да није плаћао раније, те да се може десити да се то догоди поново и да зато треба да иде у приватизацију што пре.

– Ако то успемо да решимо, сви остали проблеми су у односу на тај мачји кашаљ – рекао је Вучић и додао да ће држава решити Петрохемију, која има на рачуну 60 милиона евра, као и МСК и Азотару.

– Око железаре сам се опекао сто пута, све док Кинези нису дошли. Али ћемо да наставимо да се боримо – закључио је Вучић.

Извор: Tanjug