loading...
Издвајамо Србија

ПИСМО СТУДЕНТА ОЦУ: Не желимо више да се сат рада плаћа 130 динара, да нас у рођеној земљи експлоатишу странци!

Музичар Васил Хаџиманов на свом Фејсбук профилу објавио је писмо студента Ивана Мандића свом оцу у коме му је објаснио зашто су на улицама и да председнички избори су само узрок онога што у народу тиња већ годинама.

“Пита ме отац шта је сврха ових протеста…а видим и остали се то питају и зашто нисмо на изборима срушили власт ако нам не одговара.. Кренућу редом… Читај стари, а читајте и ви остали… Председнички избори су само узрок онога што у народу тиња већ годинама… Људи који су на улицама, не желе више да немају посао само зато што нису СНС.

Немају никаква права само зато што нису СНС. Немају никакву будућност у Србији ако СНС не постану. Студенти су на улици јер не желе више да им тамо неке Мали, Слинави људи купљеним дипломама и плагијатима узимају места, а да они остављају своје породице како би потражили живот у другим државама где ће им та диплома служити сврси.

Не желимо више да нам у Немачку, Италију, Швајцарску, Аустрију одлазе пријатељи, породица, познаници и други који нам живот употпуњују самим својим постојањем… Такође, нећемо да се више деца лече СМС порукама и да сва умиру, док се власт размеће својим билбордима, рекламицама по бандерама и плакатима 365 дана у години? Не желимо више да нам отварају контејнере, бандере, рукохвате, засеоке, ограде и шахте. Разумете ли то?

Не желимо да седимо и гледамо само вас на телевизији, нон стоп и да манипулишете нама. Хоћемо да људи виде да постоји и неко други у овој држави ко није само Вучић! Не желимо више да се сат рада плаћа 130 динара, да нас у рођеној земљи експлоатишу Корејанци, Јапанци, Немци, Американци, Руси, Швеђани него да нас плаћају исто као и њихове раднике у њиховим земљама. Ако не желе, нека иду.

Не желимо више да деца плаћају уџбенике, да се у вртиће упада преко везе. Не желимо више да нас Информер плаши ратовима ни грађанским ни са комшијама Хрватима, Словенцима, Босанцима, Македонцима, Црногорцима и да нас свађа са свима.

Да нам пише сваког дана о државним ударима, атентаторима из Јајинца и осталим глупостима. Не желимо више да нас пребијате на улици, узимате материјал, да нам убијате децу, очеве, новинаре, рушите куће, претите извршитељима, држите на пословима по 3 месеца, да нас искоришћавате док радимо на црно, да нас малтеретирате, уцењујете послом, егзистенцијом, породицом, животом док тужилаштво, полиција и Судови окрећу главу.

Нећемо више да нам говорите да смо олош, нерадници, наркомани, Сорошевци док ослобађате тајкуне, криминалце, мафијаше. Не желимо више да нам пар људи креира цео живот и да нас бирају, док нас деле на ЊИХОВЕ И нас ТУЂЕ по партијској књизици! Нећу, бре, да знам ни ко је председник, ни ко је премијер, ни ко је министар, ни ко је градоначелник, ни ко је “грађанин”, ама ништа!

 

Нема ово више никакве везе са политиком. Има везе са животом свих нас. Младих, старих, свеједно је. То се брани на улицама ових дана, не власт, него част. Ништа више.Треба да вас је срамота све што уопште и питате после 27 година мучења у овој патетичној Србији, зашто смо на улицама!

Срам вас било што ћутите, савијате главу и глумите демократско друштво и што сте дозволили да студенти и деца бране ову јадну државу коју сте нам ВИ старији оставили овакву каква је данас! Срам вас било пензионери што сте дозволили да издржавате своју децу и унуке, што не можемо да се запослимо, радимо, саградимо куће, купимо станове, напунимо фрижидер како сте ви то некада могли!

Срам вас било сваког сендивча, детерџента, брашна, соли, шећера, блокчића, упаљача и новца које сте узели и којим сте пристали да читавих 27 година имамо само ратове, сиромаштво, урушене институције и државу у расулу! Срам вас било за све бре! Деца вам на улици јер ви нисте имали муда да се борите за нас… Зато се ми сада боримо сами за себе!И само да ћутите јер ћутали сте и када није требало да ћутите! Некоме власт, некоме част! Е, то је сврха…”.