Русија

НАСТАЛА ТОТАЛНА ПОМЕТЊА: Пригожин је жив? (ФОТО)

Већина Руса је 23. августа прошлог августа седела испред телевизије и чекала резултате истраге о истини о људима који су погинули у авиону који је експлодирао изнад Москве.

Познато је да је пао приватни авион Јевгенија Пригожина, вође Вагнерове специјалне војне групе, која је два месеца пре несреће водила војну побуну против руског војног врха.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пет месеци након потврде о смрти вође чувене приватне руске војне јединице, појавиле су се слике на друштвеним мрежама за које корисници тврде да је на њима вође Вагнер групе изазвали су широку контроверзу.

На страницама друштвених мрежа многи корисници верују да је руски лидер који се побунио против руског председника Владимира Путина још увек жив.

На сликама се види особа која веома подсећа на вођу руске групе како седи у возу, а чак и на његовој руци је лого саме Вагнерове организације, Вагнер ПМЦ, што је довело до забуне на руским друштвеним страницама.

Док су једни сматрали да је особа на слици дефинитивно Јевгениј Пригожин због велике сличности између њега и особе приказане на слици из воза, други тврде да је Јевгениј Пригожин умро и да нема места сумњи по овом питању и да је жив не би се слободно кретао у јавности и градском превозу.

Други верују да је на фотографији заправо Јевгениј Пригожин, али је стара и неко ју је поново објавио да би створио забуну, док су неки уверени да је на слици особа која личи на вођу побуњеника и ништа више.

Извор: гулфтодаy