Свет

РАЗОТКРИВЕНА НАМЕШТАЉКА У РЕЖИЈИ САД: Сведок Асадовог масакра је ЏИХАДИСТА!

Британски доктор Шаџул Ислам, који је сведочио да војска сиријског лидера убија цивиле хемијским оружјем, припада џихадистичкој групи. У Лондону је оптуживан за тероризам и избачен је из лекарске коморе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Британски лекар Шаџул Ислам (33), ког су западни медији назвали херојем након што се појавио у ТВ прилогу како лечи жртве хемијског напада у Сирији, заправо је џихадиста.

Сведочење тог човека, који је био оптуживан за тероризам и који је избачен из британске лекарске коморе, узето је као кључни доказ да је председник Сирије Башар ел Асад побио свој народ.

Kиднаповао новинаре

Kако медији у Лондону наводе, амерички председник Доналд Трамп наредио је у петак напад на ваздухопловну базу сиријске војске Шајрат у провинцији Хомс на основу сведочења терориста, односно лажних извештаја.

– Цео свет је гледао прилог у ком Ислам, представљајући се као британски лекар и хуманитарац, прича о страшним последицама Асадовог хемијског напада у граду Хан Шејхун, у провинцији Идлиб. Он моли западне силе да зауставе Асада и његовог савезника руског председника Владимира Путина, које оптужује за покољ цивила. Тврди да Руси и сиријски режим свакодневно бомбардују болнице и да су у 80 одсто случајева жртве жене и деца. Његова срцепарајућа прича послужила је Америци као доказ да сиријски режим у сарадњи с руском војском чини злочине против човечности – пишу британски медији.

Међутим, испоставило се да Ислам припада џихадистичкој групи која отима западне репортере на ратишту у Сирији.
Тужилаштво у Лондону теретило га је још 2012. да је отео британског новинара Џона Kантила и његовог холандског колегу Јеруна Урлеманса. Обојица су у једном тренутку покушала да побегну и била притом рањена. Холанђанин је успео да се извуче, међутим, Kантила је након свега заробио ИСИС.

Он је и даље у заробљеништву, а џихадисти повремено пуштају снимке како за њих извештава са ратишта и прети Америци, Британији и осталим западним земљама.

Упркос томе што су оптужбе против Ислама биле веома озбиљне, оне су пале у воду. Случај је пропао 2013. због тога што два кључна сведока тужилаштва нису смела да изнесу своје сведочење. Урлеманс је навео да не може да говори да не би угрозио живот свог колеге Kантила, а други сведок се повукао из страха за сопствени живот.

Урлеманс је касније погинуо извештавајући из Либије, тако да његово сведочење никад није освануло у јавности.

Ислам је тако пуштен из најчуванијег затвора у Лондону и враћен је на посао лекара. Међутим, у марту 2016. избачен је из британске лекарске коморе и забрањено му је бављење медицином због несавесног лечења. Медији у Британији никад нису дознали шта је тачно урадио јер је његово саслушање било иза затворених врата.
Од тада је Ислам у неколико наврата снимљен на ратишту у Сирији са лекарском опремом. Извештаји говоре да на фронту лечи углавном џихадисте.

Заштита Ал Kаиде

Један од првих који је открио детаље из Исламове биографије јесте колумниста британског „Дејли мејла“ и бивши дописник из Москве и Вашингтона, као и ратни репортер Питер Хиченс. Он каже да Исламово сведочење никако није требало да буде узето као било какав доказ.
– Познато је да нико од западних колега не може да уђе у Хан Шејхун, где се догодио наводни хемијски напад, зато што тај град и околину контролишу терористи. Сваки новинар који би се тамо појавио био би киднапован у року од неколико сати. То значи да сваки извештај који долази оданде приређују терористи. То је група Џабат фатех ал Шам, познатија као Ал Нусра фронт, односно сиријски огранак Ал Kаиде – објашњава Хиченс.

Он додаје да је то сиријска „умерена опозиција“ коју Запад све време подржава и наоружава.
– То је иста она група која је извела терористички напад у САД 2001. Једина разлика између Исламске државе и Ал Нусра фронта је та што ми бомбардујемо ове прве, а идемо наруку Ал Kаиди – наводи Хиченс.

 

 

Извор: Informer.rs